Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #78. Alfez Moroccan Meatball sauce

Met de meatball sauce van Alfez geef je je gehaktballen een heerlijke Marokkaanse twist. Ik wist zelf niet van het bestaan af, maar werd er op geattendeerd nadat er een oproep in mijn mailbox verscheen. Of ik deze heerlijke saus voor bij je gehaktballetjes kon namaken zonder gebruik te maken van een kant- en klare pot saus. Waarom heb ik deze saus nog niet eerder ontdekt? Hij is heerlijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 400 gram (runder)gehakt
 • 1 eetlepel Ras el Hanout (kruiden, supermarkt)
 • 500 gram gezeefde tomaten
 • 3 tomaten, in blokjes gesneden
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 2 theelepels steranijs
 • 2 theelepels komijn
 • 1 theelepel koriander
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 2 eetlepels honing

Wat moet je doen?

Draai gehaktballetjes van het gehakt en bak deze bruin en gaar in een hapjespan met wat boter of olie. Giet overtollig vet af en fruit de knoflook, de blokjes tomaat en de ui kort aan. Voeg de gezeefde tomaten toe.

Voeg nu de kruiden toe en roer goed door. Laat 5 minuten pruttelen. Voeg als laatste de honing toe en verwarm het geheel nog even kort. Wij aten deze heerlijke saus met gehaktballetjes samen met wat rijst. Maar couscous of warm platbrood is ook een heerlijke combinatie! Eet smakelijk!

Kende jij deze meatball sauce van Alfez? En lijkt het je lekker?

Klik hier voor alle recepten zonder pakjes en zakjes, het zijn er inmiddels al 78!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

 • Superlekker! Zelf maak ik deze met een hete pot salsasaus. Maar dat vinden kinderen meestal niet zo lekker.

  Beantwoorden
 • Mmm… lekker! Ga ik volgende week eens maken 🙂

  Beantwoorden
  • Gaan er geen kruiden door het gehakt?

   Beantwoorden
 • Zoals zoveel van jouw recepten was ook deze weer heerlijk…. Het waren alleen geen balletjes want het gehakt was nog bevroren ;-)!

  Ik moet er alleen aan denken om veel minder (of geen) cayennepeper te gebruiken. Mijn dochter vind het veel te pittig en ook de rest van het gezin zit te blazen en te puffen. En dat terwijl ik al de helft had genomen.

  Heb je daar een alternatief voor of kan ik het gewoon uit hert recept weglaten?

  Ga zo door met je recepten, ik hou ervan!

  Groetjes MAureen

  p.s. Wij eten zo graag (basis voor) roerbakmie van Honig, wil je daar eens naar kijken?

  Beantwoorden
 • Gisteren gemaakt en was echt heel lekker. Ik heb het gegeten met rijst en Marrokaanse roerbakmix van Albert Heijn daar zit rode paprika, gele wortel, courgette, sperziebonen en kikkererwten in.

  Beantwoorden
  • Dank je wel Richard!

   Beantwoorden
 • Gaan er geen kruiden door het gehakt?

  Beantwoorden
  • In dit recept niet, in de saus alleen (Het is een recept n.a.v een kant en klare pot saus). Maar je bent vrij natuurlijk om je gehaktballen naar wens te kruiden!

   Beantwoorden

Write a comment