Na het recept van de ‘mals en kruidig’ met kip vandaag nog een heerlijke variant die Maggi in het assortiment heeft: de zalm dille-citroen. Heerlijk zachte en sappige zalm met heerlijke kruiden. In een handomdraai maak je deze helemaal zelf en wil je zalm nooit meer anders klaarmaken!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 stukken zalm (vers of diepvries. Diepvrieszalm moet wel helemaal ontdooit zijn)
- 2 grote vellen bakpapier
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 eetlepel dille
- 2 theelepels peterselie
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels peper
- 1 theelepel rozemarijn
- Eventueel theelepel zout
- Rasp van een halve citroen
Wat moet je doen?
Meng alle kruiden door elkaar en haal de zalmfilets er aan beide kanten doorheen.
Leg de zalmfilets op het bakpapier en vouw een even groot stuk over de zalm heen. Knip ze verder op maat en druk het papier goed aan. Verhit een koekenpan zonder boter of olie voor een minuut en leg de zalmfilets in de koekenpan en verhit ze op middelhoog vuur. Keer regelmatig en bak de zalm in ongeveer 10 minuten gaar. Eet smakelijk!
Vind jij de mals en kruidig met zalm lekker? En lijkt je dit recept lekker en makkelijk?
Voor een overzicht van de gerechten zonder pakjes en zakjes (maar liefst 76 recepten!) kijk hier.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Ohh ik keek echt uit naar dit recept! Deze komt sowieso op het menu van deze week. Bedankt voor het delen 🙂