Ook een leuke in de reeks ‘zonder pakjes en zakjes’, de ‘Braadstomen’ van Maggi. Maar eigenlijk klopt de titel hierboven niet, aangezien we de kip garen in een (braad)zak. Maar je snapt mij vast wel…Maggi braadstomen haalde ik jarenlang als kant-en-klaar pakje omdat de kip zo heerlijk mals wordt en je geen boter of olie nodig hebt. Maar eigenlijk verspil je enorm veel geld en krijg je ook nog eens suiker binnen als je dit gerecht eet. Ook zelf maken dus!
Tipje: op de markt kun je deze braadzakken per 10 stuks kopen voor een klein prijsje. Je kunt er van alles in doen en het maakt het experimenteren heel erg leuk en lekker! De zakken zijn inclusief sluitclips.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 800 gram drumsticks of kipkluifjes
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels knoflookpoeder
- Eventueel zout
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de kip in een braadzak en voeg een eetlepel bloem toe, dit voorkomt opspatten van vocht. Voeg vervolgens alle kruiden toe en eventueel wat zout. Sluit de zak met de sluitclip en schud de kip voorzichtig door de zak. Leg de zak met het vlees in een platte ovenschaal en prik enkele gaatjes in de zak.
Plaats de kip met de ovenschaal in het midden van de oven en laat de kip in 60 minuten garen. Eet smakelijk!
Mocht je andere smaken ‘Braadstomen’ lekker vinden, dan kun je natuurlijk andere kruiden in de zak doen! Zoals Provençaalse kruiden of piri piri kruiden. Maak jij weleens kip klaar in een braadzak? En welke kruiden doe je er dan het liefst bij?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 72 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)
#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)
#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)
#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s
#65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli)
#66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi)
#67 Ovenschotel witlof crèmesaus met gehakt (Maggi)
#68 Mexicaanse dubbeldekkers en taco’s (Honig)
#69 Kerrieroomsaus voor groenten (Knorr)
#70 Aardappelvariatie pannenkoekjes (Maggi)
Comments (8)
Hallo!
Ik ben als nieuwe mama bezig om bewuster te koken. Dus zonder pakjes en zakjes. Mijn vriend is echter verzot op aantal van de bekende wereldgerechten en moet bekennen dat ze mij ook altijd goed smaken ?
Super leuk en handig dat je juist die gerechten allemaal hebt omgezet in recepten zonder pakjes en zakjes! Ik ga hier zeker flink gebruik van maken. Bedankt dat je voor ons allen die moeite doet!
Bedankt voor je lieve berichtje en veel kookplezier!
[…] #73 Braadstomen smokey chicken (Maggi) […]
Bij toeval ontdekte ik je site en het water liep me gelijk in de mond.
Wij waren ook liefhebbers van de Wereldgerechten en -maaltijden en braadstomen maar door de natriumbeperking mijnerzijds was het niet meer mogelijk om deze te eten. Van sommige wereldgerechten had ik al via het web recepten gevonden maar van het braadstomen nog niet.
Dus toen ik het recept zag, heb ik braadzakken gekocht en vandaag dus dit recept gemaakt.
Het was heerlijk, de kruiden vermengen zich door de hele kip heen en geven zo een heerlijke smaak aan de gehele kip.
Bedankt voor het delen van al je recepten. Hier ga ik zeker nog meer gebruik van maken.
Dank je wel wat lief! Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met mijn recepten en kan laten zien dat je ook heerlijk kunt eten met veel minder of geen zout. Veel kookplezier!
[…] stond het recept al op de blog om de Maggi braadstomen in de smaak ‘Smokey chicken’ te maken. De smaak […]
Heeft u ook een recept voor braadstomen met gehaktballen.
Groetjes Elise
Hi! Nee nog niet, heb hem opgeschreven!