De vorige roerbakpasta in deze reeks (zie het recept van roerbakpasta Carbonara) was een groot succes. Kon ook niet anders, want je gebruikt maar één pan en het gerecht is echt onwijs lekker. Vandaag een andere smaak van de roerbakpasta van Maggi, namelijk Bolognese. Ook in één pan te maken en ontzettend lekker!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350 gram elleboogjesmacaroni
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 350 gram (runder)gehakt
- 2 tomaten
- 250 gram Italiaanse roerbak groenten
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel rozemarijn
- Peper en zout
- 600 ml kokend water
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit in een hapjespan of kookpan wat boter en fruit een teentje knoflook. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de twee blikjes tomatenpuree toe en bak kort mee. Vervolgens doe je de roerbakgroenten erbij en daarna alle kruiden. Peper en zout gebruik je naar smaak. Bak het gehakt met de groenten een paar minuten mee.
Voeg nu de macaroni toe en roer dit door het mengsel. Als laatste snijd je de tomaten in kleine blokjes en voeg je ook deze toe. Daarna schenk je langzaam het water erbij en roer je dit weer goed door. Laat het geheel op laag vuur in 12 minuten garen.
Heerlijk met geraspte kaas of verkruimelde feta! Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 71 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)
#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)
#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)
#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s
#65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli)
#66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi)
#67 Ovenschotel witlof crèmesaus met gehakt (Maggi)
#68 Mexicaanse dubbeldekkers en taco’s (Honig)
#69 Kerrieroomsaus voor groenten (Knorr)
Comments (3)
[…] #72 Roerbakpasta Bolognese (Maggi) […]
[…] Fons is behoorlijk kieskeurig aan het worden, maar ik geef hem gewoon wat hij lekker vindt. Roerbakpasta naar recept van Geertje (zonder zout) is een favoriet. Daarnaast eet hij ook graag wortel met pompoen (lekker zoet, dus ik […]
[…] het eten (we aten de roerbakpasta bolognese van Geertje, het recept vind je hier) halen we deze lekkere vriend uit de diepvries. Ik ben gek op ijs, maar wil mezelf niet tonnetje […]