Wij wokken regelmatig thuis met kip of biefstuk. Heel vaak kochten we dan een flesje woksaus in de smaak knoflook of teriyaki. Leuk en aardig, maar vervolgens hing ik de hele avond aan de kraan van de dorst. Met een paar ingrediënten kun je heel makkelijk een lekkere Teriyaki woksaus maken, zodat je precies weet wat je eet. Maar geloof mij…dit op het oog zo simpele recept was de moeilijkste tot nu toe. Na drie pogingen was hij er dan eindelijk….de perfecte Teriyaki woksaus.
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 1 eetlepel bruine suiker
- 4 eetlepels sake (rijstwijn)
- 2 theelepels azijn
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel gember
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel water
- Boter/olie
Wat moet je doen?
Verhit in een pannetje wat boter of olie en karameliseer de bruine suiker kort. Voeg nu de sake, sojasaus, azijn, gember en honing toe. Roer goed door en laat op zacht vuur pruttelen.
Voeg als laatste de geperste teentjes knoflook toe. De saus is nu nog dun en verdik je door een papje te maken met wat bloem en water. Voeg dit voorzichtig beetje bij beetje toe tot je de saus dik genoeg vindt.
Wij hebben hem gegeten met kipfilet en paksoi, maar de woksaus smaakt ook heerlijk bij biefstuk of runderreepjes! Eet smakelijk!
Welke saus vind jij het lekkerst om mee te wokken?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 70 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)
#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)
#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)
#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s
#65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli)
#66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi)
#67 Ovenschotel witlof crèmesaus met gehakt (Maggi)
#68 Mexicaanse dubbeldekkers en taco’s (Honig)
Comments (6)
Deze ga ik even opslaan! De flesje teriyaki woksaus zijn mijn favoriet! haha en dit is natuurlijk veel gezonder 🙂
Ziet er echt heel goed uit.
[…] #71 Zelf Teriyaki woksaus maken […]
[…] #71 Zelf Teriyaki woksaus maken […]
[…] #71 Zelf Teriyaki woksaus maken […]
Hoi, wat een geweldige site! Die ga ik zeker en vast opslaan!
Ik heb van knorr ooit eens een pakje gekocht en ik denk dat het japanse terryaki of tepaniaki ofzoiets was. Het was heel lekker, maar ik heb het nooit meer kunnen terugvinden.
Heb jij het misschien ooit gemaakt of heb je er een receptje voor?
Alvast bedankt,
Groetjes,
Pascale