Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #71. Zelf Teriyaki woksaus maken

Wij wokken regelmatig thuis met kip of biefstuk. Heel vaak kochten we dan een flesje woksaus in de smaak knoflook of teriyaki. Leuk en aardig, maar vervolgens hing ik de hele avond aan de kraan van de dorst. Met een paar ingrediënten kun je heel makkelijk een lekkere Teriyaki woksaus maken, zodat je precies weet wat je eet. Maar geloof mij…dit op het oog zo simpele recept was de moeilijkste tot nu toe. Na drie pogingen was hij er dan eindelijk….de perfecte Teriyaki woksaus.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 4 eetlepels sake (rijstwijn)
  • 2 theelepels azijn
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel gember
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel water
  • Boter/olie

Wat moet je doen?

Verhit in een pannetje wat boter of olie en karameliseer de bruine suiker kort. Voeg nu de sake, sojasaus, azijn, gember en honing toe. Roer goed door en laat op zacht vuur pruttelen.

Voeg als laatste de geperste teentjes knoflook toe. De saus is nu nog dun en verdik je door een papje te maken met wat bloem en water. Voeg dit voorzichtig beetje bij beetje toe tot je de saus dik genoeg vindt.

Wij hebben hem gegeten met kipfilet en paksoi, maar de woksaus smaakt ook heerlijk bij biefstuk of runderreepjes! Eet smakelijk!

Welke saus vind jij het lekkerst om mee te wokken?


Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 70 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

#37 Sajoer boontjes van Conimex

#38 Aardappel Anders bacon-ui

#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)

#40 Ajam Paniki

#41 Ovenpasta zalm

#42 Spaghetti Bolognese

#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)

#44 Rode Curry (Conimex)

#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)

#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)

#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)

#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)

#49 Chicken Tonight kerrie

#50 Babi Pangang

#51 Kip Korma

#52 Turkse Dürüm

#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)

#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden

#55 Honing sesam noedels (Knorr)

#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)

#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)

#58 Kapucijnerschotel (Honig)

#59 Ajam Smoor

#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)

#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)

#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)

#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)

#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s

#65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli)

#66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi)

#67 Ovenschotel witlof crèmesaus met gehakt (Maggi)

#68 Mexicaanse dubbeldekkers en taco’s (Honig)

#69 Kerrieroomsaus voor groenten (Knorr)

#70 Aardappelvariatie pannenkoekjes (Maggi)

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

Write a comment