Ja lieve mensen, nummer 70 alweer! Nog steeds even veel plezier met het maken van de recepten en…bij deze doe ik een belofte. Bij nummer 100 zal er een verrassing zijn waar menigeen heel blij mee zal zijn! Vandaag de beurt aan de pannenkoekjes van Aardappel (niet meer in het assortiment), geïnspireerd door Maggi. Maggi doet het met een zakje aardappels in poedervorm, wij met natuurlijk verse aardappels!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 800 gram iets kruimige aardappels
- 2 eieren
- 100 ml melk
- Halve rode paprika, in blokjes
- 100 gram spekjes
- 2 theelepels nootmuskaat
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel bieslook
- 2 theelepels tijm
- Boter/olie
Het leuke aan de aardappelvariatie is, is dat je naar wens ingrediënten kunt toevoegen. Ik koos ervoor om spekjes en paprika toe te voegen, maar je kunt ze ook vegetarisch houden en bijvoorbeeld champignons in kleine blokjes toevoegen. Of wat Parmezaanse kaas of oude kaas….de keuze is aan jou!
Wat moet je doen?
Bak de spekjes eerst uit en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken.
Kook de aardappelen in ongeveer 12 minuten zacht. Laat ze kort afkoelen en prak de aardappelen fijn.
Meng nu de eieren en de melk erdoor. Roer goed door en voeg nu de paprika en de spekjes door het mengsel. Als laatste voeg je de kruiden toe.
Laat een koekenpan met wat boter of olie heet worden en schep met een opscheplepel drie bergjes in de pan. Druk ze wat plat zodat ze de dikte krijgen van een pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes rondom bruin en gaar. Serveer ze bij een salade, of met groenten en een lekker stukje vlees of vis. Eet smakelijk!
Heb jij dit gerecht weleens gemaakt? En lijkt het je lekker?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 69 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)
#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)
#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)
#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s
#65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli)
#66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi)
#67 Ovenschotel witlof crèmesaus met gehakt (Maggi)
Comments (5)
He, leuke rubriek zeg! Deze ga ik morgen maken, thanks!
Dank je! Eet smakelijk alvast 😉
Hoi,
Heb deze vandaag gemaakt. De smaak was goed, maar tijdens het omdraaien vielen de meesten uit elkaar.
Wat heb ik fout gedaan?
Ik heb deze gemaakt alleen heb ik een klein uitje en een teen knoflook gebruikt in plaats van het spek en de paprika. De pannenkoekjes bonden niet en vielen uiteen, wat deed ik verkeerd 🙁
Hey wat jammer! Dat gebeurt hier ook weleens helaas. Waar het aan ligt weet ik niet, misschien waren de koekjes net te nat, een ander soort aardappel, etc. Blijven proberen is the key. En eventueel ze wat steviger en droger maken met wat bloem.