Heb jij de reclame al voorbij zien komen van Honig? Of misschien heb je ze al in de winkel zien liggen: de nieuwe Mexicaanse dubbeldekkers & taco’s met bijbehorende kruidenmix. Zo kun je zonder te kruimelen je taco’s eten en de combinatie schijnt erg lekker te zijn. Tijd om dit uit te proberen en wederom lekker zelf te maken!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 tortilla wraps
- 8 taco schelpen
- 350 gram (runder)gehakt
- Klein blikje mais
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel koriander
- 2 theelepels oregano
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit een teentje knoflook. Bak vervolgens het gehakt rul.
Voeg nu de tomatenpuree toe en alle kruiden, gevolgd door de paprika en de mais. Roer goed door elkaar en laat een paar minuten stoven tot de paprika zacht is.
Verwarm de taco schelpen en de wraps in de oven voor ongeveer 5 minuten.
Vul een wrap met twee taco schelpen en schep vervolgens het gehaktmengsel er in. Direct serveren en opeten. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 67 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)
#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)
#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)
#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s
#65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli)
Comments (4)
Nooit van gehoord, maar op zeker dat ik mijn man hier heel gelukkig mee kan maken
Hoi Geertje,
Leuk dat ik je hier ook ziet! Net als jij ben ik ook zo’n kookgek en sinds 3 jaar kook ik niets meer uit pakjes of zakjes.
Heb inmiddels lades vol kruiden, en ik denk dat er weinig kruiden zijn die ik niet heb hihi.
Leuk dat je de wereldgerechten erop gezet. Heb er al een aantal van je “gepikt”.
ik blijf je volgen! Ook op de andere pagina ?
Groetjes Ellen
Klinkt goed. Ik ga dit gerecht ook eens maken!
[…] #68 Mexicaanse dubbeldekkers en taco’s (Honig) […]