Je hebt de reclames vast weleens voorbij zien komen: kruidige kipfilet die je maakt door middel van gekruid bakpapier. Slimme zet van Maggi, want zo heb je geen vet nodig. Alleen beetje jammer dat je daarmee wel ladingen zout binnenkrijgt. Dus wat doen we? We maken het gewoon zelf! Nog veel goedkoper ook en net zo makkelijk.
Bijzonder feitje van het oorspronkelijke recept van Maggi: wanneer je naar de ingrediëntenlijst kijkt zie je de vreemdste dingen. Wist je dat in de originele van Maggi insuline zit? En veel palmvet, zonnebloemolie en zout? Met één stukje kipfilet die je met de Maggi mix bereid heb je al meer dan 1/5 deel van je max aan zout binnen. Door alleen de kruiden op je kip…
Wat heb je nodig voor 4 personen (vier kipfilets)?
- 4 kipfilets
- 2 grote vellen bakpapier
- Boter in sprayvorm of een klein beetje (olijf)olie en een kwastje
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- 2 theelepels koriander
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel kerrie
- 1 eetlepel peterselie
- 1 eetlepel peper
- 1 theelepel zout (kan je ook weglaten)
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels nootmuskaat
Wat moet je doen?
Meng alle kruiden door elkaar in een schaaltje. Knip de twee vellen bakpapier allebei doormidden en spray of vet de velletjes dun in.
Verdeel de kruiden over de vier velletjes en zorg dat de vellen helemaal bedekt zijn met kruiden. Leg elke kipfilet aan de linkerkant van het velletje en druk de andere helft van het bakpapier op de kip, zodat de kip bedekt is.
Verhit een koekenpan en leg de kipfilet in bakpapier in de pan, zonder nog extra boter of olie te gebruiken. Keer regelmatig en gaar ze op middelhoog vuur. Na ongeveer 12 minuten (afhankelijk van de dikte) zijn de kipfilets. gaar. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 65 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)
#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)
#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)
Comments (7)
Insuline? Why?!
[…] #66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi) […]
[…] #66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi) […]
[…] #66 Kipfilet mals en kruidig knoflook-fijne kruiden (Maggi) […]
[…] het recept van de ‘mals en kruidig’ met kip vandaag nog een heerlijke variant die Maggi in het […]
Hoi Geertje, mag ik je allereerst namens mijn vrouw en ik je ontzettend bedanken voor de heerlijke recepten op deze site….Wij waren gek op die pakken, maar wisten tegelijkertijd dat het slecht voor je is…
En oh ja…
Heb dat van de insuline nog even nagekeken, omdat me dat erg onwaarschijnlijk leek….Tenzij er op het pakje een spelfout stond heb je het fout gelezen. Onder de ingrediënten staat ‘inuline’….. https://nl.wikipedia.org/wiki/Inuline. Dus…
Hi!
Dank je wel voor het compliment! En het klopt, er zit inuline in (gelukkig maar). Ik heb het toendertijd verkeerd gelezen haha.
Ik wens jullie nog veel kookplezier!