Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #65. Kipfilet al Forno Piccante (Bertolli)

Meerdere malen kreeg ik het verzoek om het gerecht van Bertolli te maken: de kipfilet al Forno Piccante. Klinkt lekker, ziet er lekker uit! Alleen…hij is al een tijdje uit het assortiment en dus kon ik niet bij de ingrediënten (ook niet online). Met een beetje eigen inzicht en een toverstafje heb ik alsnog geprobeerd het gerecht zo goed mogelijk na te maken. Hoe dan ook…hij is verrukkelijk!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 350 gram schelpjespasta
  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 courgette, in blokjes
  • 50 gram groene olijven zonder pit, gehalveerd
  • 100 gram croutons (naturel)
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels tijm
  • 1 a 2 theelepels cayennepeper (afhankelijk van hoe pittig je lekker vindt)
  • 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • Boter of olie
  • Peper en zout

 

Wat moet je doen?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak vervolgens de blokjes kipfilet rondom bruin. Kruid de blokjes kip met tijm, cayennepeper, Italiaanse kruiden en peper/zout.

Voeg de blokjes courgette mee en bak een paar minuten mee. Voeg nu de gezeefde tomaten toe met de olijven. Roer door en laat 10 minuten pruttelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.

Plet de croutons in een theedoek en met behulp van een pan, grote lepel of stamper, net zo lang tot je kruimels overhoudt. Meng het vervolgens met de Parmezaanse kaas.

Meng de kip in tomatensaus met de pasta en roer door.

Vet een ovenschaal in en kiep het geheel in de ovenschaal. Bestrooi de bovenkant met de kruimels met Parmezaanse kaas.

Verhit het geheel in de oven voor 15 minuten. Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 64 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

#37 Sajoer boontjes van Conimex

#38 Aardappel Anders bacon-ui

#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)

#40 Ajam Paniki

#41 Ovenpasta zalm

#42 Spaghetti Bolognese

#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)

#44 Rode Curry (Conimex)

#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)

#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)

#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)

#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)

#49 Chicken Tonight kerrie

#50 Babi Pangang

#51 Kip Korma

#52 Turkse Dürüm

#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)

#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden

#55 Honing sesam noedels (Knorr)

#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)

#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)

#58 Kapucijnerschotel (Honig)

#59 Ajam Smoor

#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)

#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)

#62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig)

#63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi)

#64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • […] #65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli) […]

    Beantwoorden
  • […] #65 Kipfilet al Forno piccante (Bertolli) […]

    Beantwoorden
    • Heerlijk! Heel blij dat we na jaren op deze pagina terecht zijn gekomen. Zonde dat deze destijds uit de supermarkt verdween. Het recept was makkelijk te volgen en had uiteindelijk de smaak die wij ons herinnerden.

      Beantwoorden
  • Hallo Geertje..

    Dit gerecht was altijd 1 van onze toppers.. Maar helaas, hij is inderdaad niet meer verkrijgbaar. Ik heb destijds wel de productpagina opgeslagen, dus hierbij de ingredientenlijst;

    Ingrediënten gnocchetti pasta:
    Harde tarwegries.

    Ingrediënten pittige tomatensaus:
    Ingredienten: Tomaat 89% (tomaat, tomatenpuree), ui, suiker, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing, zout, oregano, knoflook, cayennepeper, rozemarijn, basilicum, zwarte peper.

    Ingrediënten crouton kruimels:
    Paneermeel (tarwemeel, zout, gist), plantaardige olie, aroma, peterselie.

    Gewicht en e-teken:
    Inhoud van de zak: • 1 zakje Gnocchetti pasta à 210 g e • 1 zakje pittige tomatensaus à 305 g e • 1 zakje crouton kruimels à 60 g e

    Zelf toevoegen:
    • 250 gram kipfilet
    • 1 courgette
    • 50 gram olijven zonder pit
    • 90 gram geraspte belegen kaas of Parmezaanse kaas

    Jouw variant gaat hier ook altijd helemaal op, maar wellicht is het met deze informatie nog iets meer te matchen aan de variant van Bertolli! Ik vind het overigens knap, op basis van zo’n lijstje een gerecht zo na kunnen bootsen.

    Beantwoorden

Write a comment