Wederom een verzoek van een volger: Hollands pannetje met jachtsaus, sperziebonen en hamlapjes. Elke keer sta ik weer perplex van het assortiment van Maggi, Knorr, Bertolli en Honig. Er zijn zo ontzettend veel pakjes en zakjes! Dit gerecht is heerlijk vol van smaak en zorgt voor een nieuw favoriet hier op tafel.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram hamlapjes (in blokjes)
- 350 gram sperziebonen
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel tijm
- 1 laurierblaadje
- Half runderbouillonblokje
- Klein blikje tomatenpuree
- Scheutje rode wijn
- Peper, zout
- Scheut kokend water
- Eventueel bloem (om te binden)
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Breek de sperziebonen en kook ze sperziebonen beetgaar.
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de hamlapjes toe en bak ze rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree toe, evenals de tijm, ketjap,honing, peper, zout, het laurierblad, het halve bouillonblokje en de paprikapoeder. Bak kort mee. Voeg nu de sperziebonen toe aan het vlees met een scheutje rode wijn en een scheut kokend water. Laat het geheel met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.
De saus kan nog iets te dun zijn. Desgewenst kun je deze iets dikker maken door wat water met bloem te mengen en dit langzaam toe te voegen aan het vlees. Wij aten dit gerecht met gekookte aardappels, maar het kan ook prima met rijst. Vergeet niet het laurierblaadje te verwijderen voor het eten. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 62 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
Comments (20)
[…] #63 Hollands pannetje sperziebonen jachtsaus (Maggi) […]
Hoi,
Vroeger toen ik nog wel eens dit pakje kocht, maakte ik het met kipfilet, spekjes en spruiten. Het recept had ik online gevonden bij 1 van de supermarkten. Dit was de enige manier hoe ik mijn mannen aan de spruiten kreeg. En aangezien ik gek ben van spruiten, vond ik dat fijn 🙂 Daarna eigenlijk nauwelijks spruiten gegeten, dus binnenkort maar eens maken op deze manier. Bedankt voor het recept!
Graag gedaan! Ben benieuwd wat je er van vindt!
Wat een heerlijke recepten! En dat zonder pakjes. Ik baalde zo van al die extra conserveringsmiddelen in de pakjes en zakjes. Blij dat ik jouw site gevonden heb . Gisteren dit recept gemaakt, maar dan met kipfilet! Mijn kids houden dus echt niet van sperziebonen, maar gister zelfs 2x opgeschept!
Hey wat leuk om te horen, dank je wel!
Het was super lekker! Wij gaan het morgen voor de tweede keer eten. Blijvertje dus ?
Mijn vader zei meteen, daar hou ik niet zo van, Toen ik zei dat we Hollands pannetje aten. Mijn moeder maakte het weleens uit een zakje klaar en dan at hij het ook altijd dus dacht dat lust hij wel.
Zegt hij tijdens het eten: toch wel lekker zo.
Dus dit komt zeker vaker op tafel.
Een vraag wat kun je gebruiken i. p. v. rode wijn?
Die kun je dan prima weglaten! Er is eigenlijk niet iets wat de smaak van de rode wijn kan vervangen…Hij gaat dan wel een beetje anders smaken.
Heel erg lekker!
Heerlijk recept! En ook nog eens makkelijk en snel klaar!
Thanks!
wat kan i.p.v honing
Je kunt hem weglaten of vervangen door iets anders zoets, zoals wat appelmoes of een beetje suiker.
Zo heerlijk gegeten wij vinden alles snel te zout en dit is zo makkelijk op de camping inmiddels ook thuis haha ipv honing doe ik een beetje suiker en de wijn laat ik weg mijn vriend is een moeilijke eter maar hij vindt het heerlijk ook me ouders hebben het recept inmiddels ondekt. Er staan nog meer recepten op me uit probeer lijst en worden ze goedgekeurd dan gaan ze gelijk in me recepten map een voor thuis en op de camping ben zo blij met je recepten zonder zooi
Hey wat goed dank je wel!
Vandaag gegeten, het was heerlijk!!👍🏽
Smaakte goed ook zonder wijn , maar ik had veel mee sperziebonen erbij gedaan
Hallo,
Sinds ik in Spanje woon ben ik nog meer fan geworden van jou recepten. Hier hebben ze geen zakjes en pakjes.
Voorgesneden groenten en verschillende aardappelproducten kennen ze ook niet en de groenten van het
seizoen. Ik red me hier prima mee maar soms ………
Dank je wel voor je inspiratie
jij bedankt!