Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #62. Oosterse wraps (Honig)

Wraps zijn zo ontzettend veelzijdig en je zet snel een lekkere maaltijd op tafel. Honig heeft de mix voor Oosterse wraps in het assortiment. Mild voor kinderen en met een extra spicemix voor de volwassenen. Hierbij het makkelijke en snelle recept van de Oosterse wraps….inclusief een zelfgemaakte zoete chili-dipsaus!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 grote tortilla wraps
  • 400 gram kip, in blokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels laos
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels ananassap (uit blik ananasschijven)
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 a 2 theelepels chilipeper (afhankelijk van hoe pittig je gewend bent)
  • Zakje Chinese groentenmix
  • Boter of olie
  • Peper en zout

 

Wat moet je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak vervolgens de blokjes kipfilet aan. Voeg nu de volgende kruiden toe:  paprikapoeder, gemberpoeder, laos, kurkuma, kaneel, peper en zout. Roer door en bak de kip verder gaar. Voeg nu de groentemix toe en de kokosmelk en laat met de deksel op de pan verder garen op laag vuur.

Meng in een schaaltje de tomatenpuree met azijn, honing, ananassap, uienpoeder, zout, cayennepeper en chilipeper. Proef even of de saus goed zoet is en licht pittig. Je kunt desgewenst de saus nog wat zoeter maken met de honing of wat steviger qua smaak met wat azijn. Roer het mengsel goed door.

Vul de wraps met de kip/groentemix en rol op. Serveer de dipsaus bij de wraps. Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 60 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

#37 Sajoer boontjes van Conimex

#38 Aardappel Anders bacon-ui

#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)

#40 Ajam Paniki

#41 Ovenpasta zalm

#42 Spaghetti Bolognese

#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)

#44 Rode Curry (Conimex)

#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)

#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)

#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)

#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)

#49 Chicken Tonight kerrie

#50 Babi Pangang

#51 Kip Korma

#52 Turkse Dürüm

#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)

#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden

#55 Honing sesam noedels (Knorr)

#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)

#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)

#58 Kapucijnerschotel (Honig)

#59 Ajam Smoor

#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)

#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

  • De wraps zijn heerlijk maar de saus vonden wij wat te scherp, zeker voor de kinderen. We eten dit zeker nog een keer maar dan met aangepaste hoeveelheden chilipoeder.

    Beantwoorden
  • […] #62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig) […]

    Beantwoorden
  • […] #62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig) […]

    Beantwoorden
  • […] #62 Oosterse wraps met zoete chili dip (Honig) […]

    Beantwoorden
  • Ik heb gisteren de oosterse wraps gemaakt. Ik vond het toch wat flauw van smaak tov het origineel.

    Beantwoorden
    • Je kunt eventueel nog wat zout naar smaak toevoegen. Wij zijn heel weinig zout gewend dus het kan zijn dat het daarom wat flauwtjes was. Ook stopt men in de pakjes en zakjes veel zout en smaakmakers, waardoor zelf maken altijd toch iets anders blijft smaken. Nog veel kookplezier!

      Beantwoorden
  • Wij zijn steeds andere gerechten van je aan het uitproberen. Vandaag deze oosterse wraps.
    Is de kokosmelk ook te vervangen voor iets anders.? Vond dit qua smaak redelijk overheersen.

    Beantwoorden
    • Je zou wat kookroom kunnen proberen!

      Beantwoorden
      • Dank je wel. Ga ik dat een keer proberen

        Beantwoorden
  • Komt dicht in de buurt van mijn eigen recept, wat ik heb gededuceerd uit de ingrediëntenlijst.

    Uienpoeder gebruik ik niet. Ik snij wel een echt uitje bij de groente 😉
    Ik doe er niet zo veel Laos in,
    Citroengras (Sereh) mis ik hier,
    En ik doe er een heel klein beetje kruidnagel in.

    Het gerecht blijft inderdaad erg lang flauw.
    Ik doe er nog elke keer meer zout in, om de smaak te laten poppen.
    Ik zat er vanavond dicht tegenaan.

    Volgende week je Beef Shanghai weer.
    Lekker.

    Beantwoorden
    • Dank je voor je reactie.
      Uipoeder gebruik ik vanwege de eigen, andere smaak dan verse ui en omdat mijn man allergisch is voor ui.
      Maar dan nog, ik zie het probleem niet 😉
      Evenmin zie ik een probleem in het ontbreken van citroengras. Dit is mijn recept en ik verander er niks aan omdat het meerendeel hem zo al heerlijk vindt.
      Maar voeg het gerust toe als je dat wilt.

      Beantwoorden
      • Geen probleem.
        Jij maakt het zo, ik net ff anders.
        Moet kunnen.
        Wilde ik ff delen.

        Beantwoorden

Write a comment