Ik houd zelf enorm van ovenschotels en eigenlijk van alles wat uit de oven komt. Het liefst met veel kaas. Honig heeft een basis voor macaroni ovenschotel in het assortiment met daarin kip, mozzarella en tomaat. Vandaag het recept om dit heerlijke gerecht zonder pakjes te maken. En wat is het lekker!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 300 gram elleboogjes macaroni
- 1 courgette, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 2 bolletjes mozzarella
- 50 ml halfvolle melk
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Half groentebouillon blokje
- 1 theelepel kurkuma
- Een klein blikje tomatenpuree
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel tijm
- Peper
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking (al dente)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit een teentje knoflook aan. Bak de blokjes kipfilet rondom bruin.
Voeg de tomatenpuree toe aan de kip en bak kort mee. Voeg nu de kruiden toe aan de kip: de tijm, de oregano, kurkuma, het halve bouillonblokje, peper en een theelepel uienpoeder. Bak ook de courgette en de tomaatjes mee. Laat in een paar minuten gaar worden. Schenk als laatste de melk erbij en verwarm het geheel kort. Zet dan het vuur uit.
Snijd de bolletjes mozzarella in blokjes. Meng de macaroni door de kip met kruiden, gevolgd door de mozzarella. Schep nu het geheel in een ovenschaal.
Meng de paneermeel met een theelepel uienpoeder en de paprikapoeder en strooi dit over de macaroni. Verwarm de schotel in 10 minuten op 180 graden. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 59 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
Comments (15)
Dit gerecht ziet er echt heerlijk uit!! Ik denk dat we het morgen of overmorgen gaan eten. Bedankt weer voor het maken.
Liefs…
Mmm dat ziet er lekker uit!
Hij was heerlijk. Maar één van de eerste opmerkingen die mijn man maakte: Dit zou ook lekker zijn met vis.
Iemand nog een tip voor een geschikte vis? Het recept wordt in ieder geval bewaard. Een aanrader!
Oh wat goed! Dank je wel 🙂
Je hebt denk ik wel een stevige vis nodig, zoals zalm (of gerookte zalm) of een stevige witvis. Garnalen zouden het overigens ook goed doen denk ik!
Hi, ik heb net de ovenschotel naar bovenstaand recept gemaakt. Hij was lekker, maar niet wat ik er van verwacht had. Klopt het dat ik maar 50ml melk moet toevoegen? Mijn vriend en ik miste het romige van de oude ovenschotel. Ik wil hem nog een keer maken maar wil dan proberen om er wat melk of kookroom bij toe te voegen.
Hi! Ja 50 ml klopt. Maar als je de saus wat romiger wilt hebben kun je gerust extra melk of kookroom toevoegen! Het is dan wel goed om ook iets meer tomatenpuree te gebruiken (anders wordt de saus te flauw).
De recepten zijn zo gemaakt dat je ze naar wens lekker kan aanpassen!
[…] #60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig) […]
Lijkt me lekker, ik ga hem van de week maken! 🙂 Ik vond “Ovenpasta Pittige Tomaat” van Knorr ook altijd zo heerlijk (inmiddels uit het assortiment) Kan jij die toevallig ook eens maken? 🙂
[…] #60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig) […]
Hallo,
Gisteren dit gerecht gemaakt. Exact volgens de beschrijving. Ik had Penne pasta ipv macaroni en een groentenpakket ipv alleen courgette.
Ook had ik geen uienpoeder.
Dus had ik fijngesneden sjalot gebruikt.
Toch had de kip geen smaak en de saus was flauw. Wat heb ik verkeerd gedaan?
De Surinaamse roti van jou was laatst super gelukt. Ik vind je blog super. Ik kook er veel van.
Ik wil niet meer uit pakjes en zakjes komen voor mij en mijn gezin. Bedankt voor je lekkere inspirerende recepten. Ga zo door.
Hey wat balen dat de smaak wat flauw was! Nou moet ik wel bekennen dat we hier gewend zijn aan weinig zout. Misschien vond je het daarom wat te flauw?
Je zou iets meer zout kunnen proberen en wat meer pit geven met wat cayennepeper of chilipeper. Uipoeder geeft trouwens ook verrassend genoeg heel veel smaak dus misschien miste je toch de uienpoeder. Ik ben benieuwd hoe het de volgende keer zal zijn!
Hallo geertje,
Wat ben ik blij dat ik jouw site heb ontdekt! Vandaag de ovenschotel gemaakt. Hij was echt superlekker. Wij mistte ook de romigheid ondanks de extra melk. Ook bleef de paneermeel bovenop erg droog. Hoe kan ik dit volgende keer voorkomen? Ik ben niet echt een keukenprinses dus ik heb echt geen idee hoe ik dit kan oplossen.
Heerlijk, houden we erin….
Dit gerecht gemaakt vandaag. Erg lekker!
Blij met deze site, zoveel leuke recepten. Bedankt.
Wat lief je reactie, dank je wel!