Honig heeft een basis voor kapucijners in het assortiment. Een mix waarmee je binnen handomdraai een heerlijke kapucijnerschotel op tafel zet. Daar hebben we geen Honig voor nodig, want met dit recept maak je hem net zo snel en nog veel lekkerder!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- Een grote pot kapucijners (700 gram)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 prei, in ringetjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 zoetzure appel, in blokjes
- 500 gram (runder)gehakt
- 1 eetlepel kerrie
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel bloem
- Scheutje heet water
- Peper/zout
- Boter/olie
Wat moet je doen?
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit een teentje knoflook met de kerrie. Voeg het gehakt toe met peper en zout en bak het gehakt rul. Kruid het gehakt verder met de gemberpoeder, uienpoeder en kurkuma. Voeg nu ook de blokjes paprika toe, de kapucijners en de ringetjes prei. Voeg de ketjap toe en roer door. Laat het geheel met de deksel op de pan tien minuten stoven.
Maak een papje van de bloem en een scheutje koud water en voeg dit toe aan de kapucijners. De schotel zal zo wat binden. Voeg de laatste minuten de blokjes appel toe en laat nog even kort garen. Indien je de saus te dik vindt kun je hem iets verdunnen met water, wanneer hij te dun is voeg dan nog een beetje van het bloempapje toe.
Wij hebben de kapucijnerschotel gegeten met zilvervliesrijst. Een aanrader! En indien je van pittig houdt is een beetje sambal erbij ook heerlijk. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 57 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
Comments (12)
Lekker, makkelijk en gezond. Love IT! Komt binnenkort zeker op tafel hier.
Ik maak graag jouw recepten zonder zakjes, maar regelmatig komt hier toch de Hollandse gehaktschtel van Knorr op tafel omdat die zo lekker is. Helaas wel uit een zakje. Zou je die eens willen proberen na te maken? Zou het zeer op prijs stellen.
Ik schrijf hem op dank je wel!
Maar wat is hier het nut van? Als ik na een lange werkdag thuis kom heb ik geen zin meer om uitgebreid met kruiden aan de slag te gaan. Een pakje is dan wel zo makkelijk en net zo gezond toch?
Wat hier het nut van is? Is dit een serieuze vraag?
Heb je weleens gezien wat er allemaal in zo’n pakje zit?
Zelf maken is net zo makkelijk, je hoeft alleen maar met kruiden te strooien.
Pakjes en zakjes bevatten o.a veel te veel suiker en zout, vandaar deze recepten. Lijkt mij vrij logisch, toch?
[…] #58 Kapucijnerschotel (Honig) […]
Regelmatig al gemaakt! Heel lekker!
[…] #58 Kapucijnerschotel (Honig) […]
Hoi
Laat je de kapucijners uitlekken?
Hi! Ja, even laten uitlekken voor gebruik.
Afgelopen jaar meer dan 20 keer gemaakt! Zo zo zo lekker. In plaats van appel gebruikt ik een kleine blikje ananas. Heeeeerlijk! Heel erg bedankt!
Met prei ook erg lekker. Of in plaats van gehakt, spekjes.