Maggi heeft nu de zogenaamde ‘wraps met een twist’ in het assortiment met drie verrassende smaken: Amerikaanse BBQ, Kruidige Tandoori en Frisse peper. Tijd om ook hier een recept van te maken zodat je geen pakjes nodig hebt! We beginnen met de variant ‘Kruidige Tandoori’. Eenvoudig, heel lekker en gezond.
Wat heb je nodig voor 4 personen (4 wraps)?
- 4 tortilla wraps
- 3 theelepels tomatenpuree
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- Een gele en een rode paprika, in blokjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels koriander
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel cayennepeper
- 4 eetlepels yoghurt of kwark
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel peterselie
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit het teentje knoflook en de ui. Voeg de blokjes kip toe en bak bruin en gaar.
Voeg de tomatenpuree toe aan de kip en bak kort mee. Voeg vervolgens de paprika toe en de koriander, komijn, gemberpoeder, kaneel en cayennepeper. Breng het verder op smaak met peper en eventueel zout. Laat even op laag vuur verder garen.
Verwarm de tortilla wraps kort in een koekenpan zonder boter.
Meng in een schaaltje de yoghurt of kwark met de uienpoeder, knoflookpoeder, oregano, peterselie en wat peper.
Smeer de wraps in met een laagje kruidige yoghurtsaus en vul de wraps met de Tandoori kip met paprika. Vouw dubbel en serveer direct. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 56 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
Comments (9)
Ziet er lekker uit! Ik ga deze denk ik ook een keer maken, ze zien er makkelijk uit zoals je het omschrijft? ik vraag me bij uienpoeder en knoflookpoeder altijd af wat nou het verschil is met verse gebruiken, behalve natuurlijk de vorm en oplosbaarheid. En in veel potjes kruiden wordt ook zout toegevoegd, welke gebruik jij altijd?
Als ik voor mijn beurt mag praten. De gewone kruidenpotjes bij de supermarkt word geen zout aan toegevoegd hoor, misschien in kruidenmixen. De kruiden van Verstegen zijn 100% die kruiden die op de voorkant staan. De kruidenmixen van Jonnie Boer zijn vaak ook zoutloos (sowieso de Garam Masala en Chinese 5-spices).
Laatst schreef ik een artikel over tips om zonder pakejs te koken en daar kwamen uienpoeder en knoflookpoeder ook voorbij. Ik gebruik het om een bepaalde smaak te krijgen die je met verse ui en knoflook niet krijgt. Of door sausjes een smaak te geven zonder dat je op stukken knoflook of ui hoeft te bijten. Uienpoeder en knoflookpoeder bevatten geen zout of andere toevoegingen.
[…] #57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi) […]
[…] #57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi) […]
[…] #57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi) […]
[…] #57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi) […]
[…] #57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi) […]
[…] #57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi) […]