Een tijdje terug deelde ik het recept voor de Aardappel Anders bacon-ui, welke nog steeds vaak bekeken én gemaakt wordt. Maar er zijn nog veel meer lekkere smaken waaronder knoflook-tuinkruiden. Ik vond het tijd om ook hier een recept van te maken, natuurlijk zonder pot met kant en klare saus. En weet je? Ook dit heb je in een handomdraai gemaakt!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 250 ml kookroom (light)
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 theelepels gedroogde bieslook
- 1 theelepel peterselie
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 50 gram geraspte kaas
Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal. Meng in een kom de kookroom, de Provençaalse kruiden, de bieslook, de peterselie, knoflookpoeder en uienpoeder toe evenals het fijngesneden teentje knoflook. Mix met een garde de kruiden door de kookroom.
Schenk de room over de aardappelschijfjes en zorg dat het goed is verdeeld. Eindig met een laagje geraspte kaas. Laat de Aardappel Anders gaar en goudbruin worden in de oven voor 30 minuten.
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 52 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
Comments (11)
Dit ziet er heel lekker en ook eenvoudig te maken uit! Ik doe er zelf ook altijd groenten als tomaat en courgette tussen, en champignons, dan heb je direct een maaltijd.
Eigenlijk is het ook van de zotten om deze saus niet zelf te maken. Met kookroom en wat lekkere verse kruiden heb je zo een heerlijke aardappelschotel op tafel staan, maar dan een stuk gezonder door minder zout! Het ziet er in ieder geval weer heerlijk uit!
Whaaaa zó makkelijk! Wat een knaller weer. Deze ga ik volgende week zeker maken. Ik ga er wel tomaten bij doen zoals al gezegd hierboven. Heerlijk!
Dit receptje ga ik opslaan en ongetwijfeld binnenkort maken! Van Brendakookt heb ik ook een receptje voor Aardappel anders maar dan de bacon/ui versie. Deze variant kijk ik dus ook echt naar uit.
[…] #54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden […]
[…] #54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden […]
[…] #54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden […]
[…] #54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden […]
[…] #54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden […]
[…] #54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden […]
Was erg flauw en miste duidelijk zout. Nog een keer gemaakt met zout en toen was het lekker!