Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #53. Roerbakpasta Carbonara (van Maggi)

Geloof mij, jij wil dit. Ik ben nog steeds een beetje beduusd van het eten. Het was zo lekker, zó goed gelukt…en we hebben nog eens heel weinig afwas. Want net als bij de Roerbakpasta van Maggi heb je maar 1 pan nodig. Geloof je het niet? Test het maar uit!

Ps. Voordat ik reacties krijg als ‘Maar zo hoor je pasta Carbonara helemaal niet te maken’, eerst een kleine disclaimer. Ik weet dat dit geen originele Carbonara is, maar ik maak met de gerechten zonder pakjes en zakjes de maaltijden van bijvoorbeeld Knorr en Maggi na. Het is dus niet mijn doel om zo dicht mogelijk bij het originele recept te zitten, maar om zo dicht mogelijk bij de varianten van de pakjes en zakjes te zitten. 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 350 gram fusilli pasta
 • 1 teentje knoflook, fijngesneden
 • 100 gram champignons, in plakjes
 • 80 gram streaky bacon (vleeswaren, koeling)
 • 50 gram geraspte kaas
 • 2 eetlepels crème fraîche (light)
 • Een half groentebouillonblokje
 • 2 theelepels versgemalen peper
 • 1 theelepel kurkuma
 • 2 theelepels uienpoeder
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
 • 2 theelepels peterselie
 • 600 ml kokend water
 • Boter/olie

Wat moet je doen?

Snijd de bacon strips in kleine stukjes.

Verhit in een grote (gewone) pan wat boter of olie en fruit kort de knoflook. Voeg nu de plakjes champignons en de bacon toe en bak een minuut op middelhoog vuur.

Voeg nu de peper, de kurkuma, de uienpoeder, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder toe en verkruimel ook het halve bouillonblokje. Roer goed door.

Voeg nu de pasta toe en het water (kokend water) en roer dit door. De pasta zal eerst iets onder water staan maar het vocht zal langzaam verdampen. Zet het vuur iets lager en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen totdat de pasta gaar is en het water helemaal is opgenomen. Mocht de pasta een beetje te droog worden, voeg dan tussendoor nog wat kokend water toe. Het moet een smeuïg geheel blijven.

Nu de pasta gaar is voeg je de crème fraîche toe, de peterselie en de geraspte kaas. Roer dit kort door tot de kaas is gesmolten en serveer de pasta meteen. Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 52 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

#37 Sajoer boontjes van Conimex

#38 Aardappel Anders bacon-ui

#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)

#40 Ajam Paniki

#41 Ovenpasta zalm

#42 Spaghetti Bolognese

#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)

#44 Rode Curry (Conimex)

#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)

#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)

#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)

#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)

#49 Chicken Tonight kerrie

#50 Babi Pangang

#51 Kip Korma

#52 Turkse Dürüm

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (18)

 • Oh my, dit ziet er verschrikkelijk lekker uit. Ik weet wat wij vanavond eten ❤

  Beantwoorden
 • Dit weekend de lijst er eens bij pakken als ik de weekboodschappenlijst maak.

  Beantwoorden
 • Morgen. Gaan. Wij. Dit. Eten.
  En vannacht ga ik erover dromen.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Misschien een rare vraag maar kan ik ipv creme fraiche ook kookroom gebruiken of wordt het dan te “nat”?
  Hoop dat je dit vanmiddag nog leest want wil het graag vanavond maken…:)

  groetjes!

  Beantwoorden
  • Hi! Sorry voor de late reactie. Kookroom kan, maar dan wel een scheutje. Het wordt dan iets minder smeuig dan met de creme fraiche. Hopelijk is het alsnog gelukt!

   Beantwoorden
 • Hoi! De smaak was heel lekker maar de pasta bleef wat harder dan ie moet zijn volgens mij. Misschien lag het aan de kookroom of ik heb onvoldoende water gebruikt. Ik heb namelijk wat meer pasta gebruikt dan in het recept stond (ik wou voor 2 dagen maken). Toen heb ik dus “op het gevoel” ook meer kokend water erbij gedaan maar ik denk niet genoeg.
  Maar wat ik niet begrijp: er staat bij jouw recept ‘voor 4 personen’… Ik dacht dus voor 2 dagen te maken en heb 400 gram pasta gebruikt. Was helemaal op hoor! Met 2 volwassenen en 1 kind van 4 jaar. En ik vind (uiteraard 😉 ) dat wij niet abnormaal veel eten. Eten jullie dan zo weinig?

  Beantwoorden
  • Oh balen dat de pasta niet helemaal zacht was! Het is en blijft ook een kwestie van gokken met het water als je meer pasta kookt. Wij eten 80 gram pasta per persoon, dus 350 gram voor vier personen redden wij goed. We scheppen dan geen twee keer op en zijn wat minder grote eters dan vroeger. Hopelijk volgende keer beter!

   Beantwoorden
   • Wij scheppen ook geen 2 x op maar onze borden zijn groter haha! Mijn zoontje zal ongeveer 100 Gr pasta eten en wij 150 Gr pp.
    Wat een verschil met jullie..Ik vind dat echt ongelooflijk!
    Je zal nu wel denken dat wij heel dik zijn maar dat is echt niet zo. Ik mag wel een paar kilo kwijt (heb een gezond BMI van 21 hoor) en mijn vriend en zoontje zijn sowieso helemaal niet te dik.

    Beantwoorden
    • Hahaha o nee hoor dat denk ik helemaal niet. Ik kookte vroeger altijd teveel en houd me nu aan de hoeveelheden die vaak op de verpakkingen staan (ook voor rijst) en daar komen we goed mee uit. Maar als je meer eet/nodig hebt dan is dat geen probleem, maar zul je even moeten rekenen met de recepten en zoals met dit recept, ook met de hoeveelheid water.

     Beantwoorden
 • Hoe dan ook, volgende keer ga ik crème fraiche gebruiken (had ik nu niet in huis) en me precies aan de hoeveelheden houden.

  Beantwoorden
 • […] #53 Roerbakpasta Carbonara (maggi) […]

  Beantwoorden
 • We hebben dit van de week gegeten en het was heerlijk! Ondertussen hebben we al heel wat recepten van je gemaakt en ze zijn stuk voor stuk lekker. Heb in jaren niet zo lekker gegeten en heb zelfs plezier in koken gekregen. Ik ben nooit een fan van Hollandse kost geweest en bij gebrek aan lekkere (en makkelijke) recepten aten we veel uit pakjes en zakjes, maar dat is echt baggerzout en veel te veel toevoegingen. Ben daarom echt blij met jouw recepten! Dus hierbij: Héél erg bedankt! Ik hoop dat er nog vele recepten bij gaan komen! 😉 En de pakjes en zakjes komen het huis niet meer in!

  Beantwoorden
 • […] #53 Roerbakpasta Carbonara (maggi) […]

  Beantwoorden
 • […] #53 Roerbakpasta Carbonara (maggi) […]

  Beantwoorden
 • […] vorige roerbakpasta in deze reeks (zie het recept van roerbakpasta Carbonara) was een groot succes. Kon ook niet anders, want je gebruikt maar één pan en het gerecht is echt […]

  Beantwoorden
 • […] deelde ik al eens de recepten voor de roerbakpasta Carbonara en Bolognese. Dit keer het recept om de Roerbakpasta Funghi van Maggi zelf te maken. Ideaal, want je […]

  Beantwoorden

Write a comment