We gaan weer even terug naar de Werelgerechten van Knorr. Ik kreeg diverse verzoekjes om de Turkse Dürüm te maken. Heerlijke broodjes met gekruide kip en een romige yoghurtsaus. Makkelijk te maken, veel gezonder en veel lekkerder!
Wat heb je nodig voor 4 personen (4 grote broodjes)
- 350 gram kipfilet, in blokjes
- 4 dürüm broodjes (of eventueel 4 grote tortilla wraps)
- 3 grote eetlepels magere kwark
- 1 appel in blokjes
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels oregano
- Takje munt, fijngesneden
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel dille
- 1 takje lavas (maggi plant), fijngesneden
- Peper, zout
- Boter/olie
Wat moet je doen?
Marineer de blokjes kip in een beetje vloeibare boter of olie en meng het met de oregano, gember, komijnzaad, cayennepeper, rozemarijn en 1 theelepel uienpoeder. Laat 10 minuten staan.
Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de blokjes kip toe en bak rondom bruin en breng verder op smaak met peper en eventueel zout. Voeg nu de blokjes paprika en de blokjes appel toe en bak een paar minuten mee.
Meng in een schaaltje de magere kwark met de munt, 1 theelepel uienpoeder, de knoflookpoeder, de dille en de lavas. Roer goed door.
Verwarm de dürum broodjes (of de wraps) kort in de magnetron (700 watt, 30 seconden) of in de oven (200 graden, 3 minuten).
Besmeer de broodjes met een deel van de yoghurtsaus, verdeel er wat kipmengsel over en rol ze op. Serveer eventueel de rest van de yoghurtsaus apart bij de broodjes.
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 51 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
Comments (14)
Zet ik meteen bij mijn favorieten. Mijn pogingen tot nabootsen zonder al die pakjes en zakjes mislukken nog iets te vaak, dus ik ben blij dat ik nu op jou terug kan vallen.
Dat ziet er lekker uit! Volgens mij ook lekker fris met de saus met kwark, ik sla hem op 🙂
Deze vind ik zo lekker! Maar de meeste kruiden heb ik niet in huis, zijn die gewoon in de supermarkt te vinden? (Jaja, ik ben echt overduidelijk geen keukenprinses…)
Jazeker die zijn gewoon allemaal bij de supermarkt te koop of bij de toko. Voordeel van je voorraad bijvullen is dat je daarmee werkelijk alles kan maken!
Ziet er erg lekker uit! Heb het recept meteen opgeslagen. xx
Oooh leuk! Gelijk opgeslagen, was altijd één van mijn favorieten maar het blijft een pakje 😉 Die gaat op de to cook list!
[…] #52 Turkse Dürüm […]
[…] #52 Turkse Dürüm […]
[…] #52 Turkse Dürüm […]
[…] #52 Turkse Dürüm […]
Waar koop je lavas? Ik kan het in de supermarkt niet vinden
Maggiplant is dat, de groentenman heeft het wel. Maar je kunt ook selderij gebruiken, dat hebben ze in alle supermarkten in de koeling!
Bedankt voor uw reactie
Wij hebben dit recept inmiddels meerdere keren gemaakt. Ik wilde toch nog even laten weten dat we het erg lekker vinden ! Het is weer eens heel anders, door oa de lavas, dille en munt, smaken die we normaal gesproken niet vaak gebruiken in gerechten. Bedankt !