Ik at het vroeger heel graag bij de Chinees. Zelf heb ik het eigenlijk nooit gemaakt door middel van een pakje, maar er zijn wel degelijk verschillende soorten pakjes en zakjes in de supermarkt waar je water bij doet waarna je ‘Babi Pangang’ krijgt. Niet nodig, want je maakt het heel makkelijk zelf en het is nog veel lekkerder ook!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 500 gram varkenslapjes, in plakjes gesneden
- 350 gram rijst
- Een groot blikje tomatenpuree van 140 gram (of twee kleine)
- Vier eetlepels Ketjap Manis
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel Laos (supermarkt)
- 2 theelepels Djahé (gemberpoeder, supermarkt)
- 1 eetlepel Chinese 5 kruidenpoeder/5 spices (toko, supermarkt)
- 1 theelepel cayennepeper
- Sap van een halve citroen
- Versgemalen peper naar smaak
- Boter/olie
Wat moet je doen?
Marineer de varkenslapjes: doe de plakjes in een kom en meng het met 2 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels uienpoeder, een theelepel laos, een theelepel Djahé en een theelepel cayennepeper. Laat 10 minuten intrekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de plakjes vlees in een koekenpan, wok of het liefst in een grillpan (indien je deze in huis hebt).
Verhit in een pannetje wat boter of olie en fruit een teentje knoflook aan. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Voeg de overige twee eetlepels ketjap toe, evenals twee eetlepels honing en roer op middelhoog vuur het geheel tot een gladde dikke saus.
Voeg nu de Chinese 5 kruidenpoeder toe, het sap van een halve citroen en een theelepel Djahé. Roer door. De saus is nu nog aan de dikke kant, maar kun je nu verdunnen door steeds een beetje koud water toe te voegen en goed te blijven roeren op laag vuur. Maal er verse peper door en laat een paar seconden pruttelen. Indien je de saus nog te dik vindt kun je nog wat water toevoegen.
Serveer de Babi Pangangsaus over het gebakken vlees en de rijst en verse groenten naar keuze. Eet smakelijk!
Maak jij Babi Pangang zelf? Of eet je het in een Chinees restaurant?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 49 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
Comments (6)
Ik ben helemaal geïnspireerd! Probeer steeds vaker vers te koken, heb nu bv. al een tijd geen tomatensaus meer gekocht maar maak het zelf. We eten geen vlees thuis maar dit kan ik prima maken met een vleesvervanger. Ik mis de gerechten van de Chinees echt! 🙂
Ik heb deze gisteren gemaakt, en het was super lekker! Een goed recept! En mede dankzij jouw goede recepten kook ik al maanden zonder pakjes en zakjes! Dankjewel 🙂
[…] #50 Babi Pangang […]
[…] #50 Babi Pangang […]
Ik ben nierpatient en kook ook al een aantal jaren zonder pakjes en zakjes en zoutloos. Vind je recepten super en gebruik zo af en toe éen van jouw heerlijke recepten , soms met een kleine aanpassing.
Grtzz. Els
Wat fijn om te horen dank je wel! En het allerbeste!