Chicken Tonight kerrie is de derde variant in de ‘Chicken Tonight’ reeks. Eerder ging de Hawaï en de pikante tomaten-room al voor. Deze Chicken Tonight ‘kerrie’ is heerlijk zoet en licht pittig, maar alsnog heel erg geschikt voor kinderen. Ook zij zullen genieten van de zoete smaken van ananas en rozijnen…
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram rijst
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 kleine ui, gesnipperd
- Een flesje kookroom (light) van 250 ml
- 2 eetlepels kerrie masala
- 1 theelepel kurkuma
- 3 schijfjes ananas uit blik, in blokjes
- 2 eetlepels sap van de ananas
- Een groene paprika, in blokjes
- 1 eetlepel mosterd
- Klein blikje tomatenpuree
- peper, zout
- 2 handjes rozijnen
- Boter/olie
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan wat boter of olie met 1 eetlepel kerrie en fruit de knoflook en de ui kort aan.
Bak de blokjes kipfilet rondom bruin, voeg de tomatenpuree toe en laat met de deksel op de pan een paar minuten garen.
Voeg de paprika en de rozijnen toe en bak kort mee. Breng de kip op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg nu de kookroom toe, gevolgd door de mosterd, een eetlepel kerrie, kurkuma en het sap van de ananas. Als laatste voeg je de blokjes ananas toe. Roer goed door en verhit het geheel kort.
Serveer de Chicken Tonight kerrie met de rijst en eventueel met extra blokjes ananas en rozijntjes. Eet smakelijk!
Houd jij van kip met kerrie? En ken je deze variant van Chicken Tonight?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 48 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
Comments (13)
Ziet er lekker uit! Ben erg benieuwd wat voor heerlijke recepten er nog allemaal gaan komen in het nieuwe jaar!
Lekker! Wij hebben de kip kerrie vandaag gegeten.
In het recept staat niet welke mosterd het beste gebruikt kan worden. Ik heb groningse mosterd gebruikt. Smaakte prima hoor!
[…] #49 Chicken Tonight kerrie […]
[…] #49 Chicken Tonight kerrie […]
[…] #49 Chicken Tonight kerrie […]
[…] #49 Chicken Tonight kerrie […]
[…] #49 Chicken Tonight kerrie […]
[…] #49 Chicken Tonight kerrie […]
[…] #49 Chicken Tonight kerrie […]
[…] #49 Chicken Tonight kerrie […]
Jammie klinkt weer goed mis alleen de variant chicken tonight tandoori mild? Zou je die ook een keer willen maken?
Is kerrie masala hetzelfde als gewoon kerrie poeder?
Nee, masala is een mengsel van kerrie en andere kruiden!