Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #48. Maggi ovenschotel bloemkool-room met gehakt.

Gehakt, kerrie en bloemkool…een heerlijke vertrouwde combinatie voor een ovenschotel. Maggi heeft er een mix voor, maar die heb je helemaal niet nodig met dit eenvoudige en lekkere recept.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 400 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 350 gram rundergehakt
  • 700 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 150 ml kookroom (light)
  • 1 ei
  • Half groentebouillonblokje (eventueel natriumarm)
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels kerrie
  • 1 eetlepel peterselie
  • Peper naar smaak
  • 3 handjes geraspte kaas
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Kook de roosjes bloemkool in 5 minuten beetgaar. Indien je geen voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt, moet je de aardappelschijfjes ook even voorkoken in 5 minuten.

Verhit in een hapjespan wat boter of olie met een eetlepel kerrie en fruit de knoflook en het uitje aan.

Voeg het gehakt toe, maal er peper over en bak het gehakt rul.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Voeg de bloemkool toe aan het gehakt en bak kort mee. Rasp er verse nootmuskaat over.

Giet de kookroom in een schaaltje of kom en voeg de andere eetlepel kerrie toe, evenals het ei en de peterselie. Verkruimel het halve bouillonblokje en voeg dit ook toe. Roer het geheel met een garde tot een gladde saus.

Vet een ovenschaal in en bekleed de bodem met het bloemkool- gehaktmengsel. Leg nu de aardappelschijfjes er op en giet de kookroom eroverheen. Eindig met de geraspte kaas.

Laat de ovenschotel in 40 minuten op 180 graden gaar worden. Eet smakelijk!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 47 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

#37 Sajoer boontjes van Conimex

#38 Aardappel Anders bacon-ui

#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)

#40 Ajam Paniki

#41 Ovenpasta zalm

#42 Spaghetti Bolognese

#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)

#44 Rode Curry (Conimex)

#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)

#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)

#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (21)

  • Ziet er heerlijk winters uit. Staat hier binnenkort zeker eens op het menu :-).

    Beantwoorden
  • Ben een kookschriftje aan het maken, zodat ik nooit meer zonder kook-inspiratie zit. Heb er vier gerechten van je in gezet, waaronder deze. Ga hem binnenkort maken, dit is van maggi echt mijn favoriet 🙂

    Beantwoorden
  • […] #48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi) […]

    Beantwoorden
  • […] #48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi) […]

    Beantwoorden
  • […] #48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi) […]

    Beantwoorden
  • […] #48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi) […]

    Beantwoorden
  • De bloemkool-room ovenschotel van maggi is niet met kerrie (peterselie, knoflook, dragon, lavas, nootmuskaat, kurkuma). Lekker recept, maar niet wat je zegt dat het is. 🙂

    Beantwoorden
    • Hi! Er zit wel degelijk kerrie in. Ik kan je de ingrediëntenlijst van Maggi eventueel wel mailen. Maar je kunt hem ook op Google vinden.

      Beantwoorden
      • Nee, ik heb liever geen mail van je. En er zit geen kerrie in. Anders was ik zeer ziek geweest, aangezien ik een zeer heftige allergische reactie krijg.

        Beantwoorden
        • Er zit wel kerrie in…3% om precies te ziin. Ik heb hier de ingredientenlijst voor me. Maar prima hoor, fijn weekend!

          Beantwoorden
  • Ingredientenlijst? Bedoel je niet “ingrediëntenlijst”? Maar goed, jij bent degene met het blog. Goed nederlands verwachten is natuurlijk totaal absurd van mij.
    Not to mention, I am entirely certain.
    Fijn weekend. En nu nog gemeend ook.

    Beantwoorden
    • Wow…ik ben twee puntjes vergeten. Wat is je probleem als ik vragen mag? Waarom zo aanvallend? Omdat je toch geen gelijk hebt? Ik ben hier nu klaar mee.

      Beantwoorden
      • Ernstig dat je zo aangevallen wordt op je blog. Ik denk een gebrek aan een zinvol leven wellicht..
        Ik ben in ieder geval blij met de ontdekking van je blog en ga je receptjes uitproberen!
        Fijn weekend gewenst.
        Groetjes Laura

        Beantwoorden
  • Lekker recept! Ik heb hem met kip gemaakt want had geen gehakt ik huis, dat kan ook prima! Wel een tip voor alle mensen die dit willen maken: zorg dat de bloemkool echt goed uitgelekt is! Ik weet niet wat er hier gebeurd is, maar er ligt een flinke laag vocht op de bodem van de ovenschotel 🙂

    Beantwoorden
    • Oh was de bodem zo nat? Inderdaad goed uit laten lekken. Toch voorkom je het niet altijd dat de bodem wat nattig wordt.Dank je wel voor je reactie!

      Beantwoorden
  • Hi. Thanks so much for the blog and this recipe!! My husband wanted to eat some cauliflower and I had no idea how to cook it. Went to the supermarket to buy the maggi mixture but ended up buying other things and completely forgot about it! I had the cauliflower though but was too lazy to go back so I googled a little and came to your site to save my dinner. Yummmmmyyy!!! Couldn’t have tasted better!!! Tip: I put a thick layer of potatoes at the bottom instead of putting it on top as your recipe goes thinking that the liquids dropping from the cauliflower/meat/eeg sauce would only make the potatoes taste better that way and some chilly flakes on that eggy sauce for some punch as my husband appreciates spicy food. And it worked like magic!! My first but not my last time for sure!! And I will be checking other recipes here too!! Thanks so much again!!!! Daisy.

    Beantwoorden
  • Wat voor bouillonblokje gebruikt u? Ik zie in de winkel alleen maar zooi. Het houdt mij tegen om recepten met bouillonblokjes te maken

    Beantwoorden
    • Ik gebruik zelf de zoutarme bouillonblokjes van Damhert (Albert Heijn, dieet afdeling) of die van een reform winkel.

      Beantwoorden
  • Goedenavond,

    Ik heb deze ovenschotel vanavond gemaakt. Eerlijk gezegd vonden wij hem wat droog….. te weinig saus zeg maar. Nu zie ik op de beschrijving van Maggi dat de kookroom aangevuld moet worden met water. Was dat hier ook niet de bedoeling geweest?
    In de andere recepten in deze serie ovenschotel zie ik dat ook niet staan. Ik hoor het graag hoe ik hem wat smeuïger kan maken.

    Beantwoorden
    • Hi! Wat vervelend dat hij wat droog was. Nee, water is bij Maggi nodig om de poeder op te lossen. Wanneer je water toevoegd in dit recept wordt het te nat. Je zou kunnen proberen om wat meer kookroom te gebruiken!

      Beantwoorden

Write a comment