Wederom een verzoek van een lezer/volger: de mix van Maggi voor Hollands pannetje met champignonsaus, prei en kip. Ik heb er zelf nog nooit van gehoord, maar vond het idee wel erg lekker klinken. Hij blijkt ook erg lekker te zijn én heel makkelijk te maken. Ja, ook jij kan dit op tafel zetten zonder pakjes!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 300 gram prei
- 250 gram champignons
- 400 gram kipfilet
- 100 ml kookroom
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 50 ml witte wijn (optioneel)
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gemalen gember
- Eventueel wat zout
- Boter/olie
Wat moet je doen?
Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit wat boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook met de kerrie aan. Bak de blokjes kipfilet rondom bruin.
Snijd de prei in dunne ringetjes en spoel af. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg de prei en de champignons toe aan de kip en kruid het met peper en eventueel wat zout. Laat de kip met de prei 10 minuten garen met de deksel op de pan.
Meng in een schaaltje de kookroom met de witte wijn, mosterd, nootmuskaat en gember. Roer door.
Voeg de kookroom toe aan de kip en de prei en laat even pruttelen. Mocht je de saus iets aan de dunne kant vinden, maak hem dan wat dikker met een bloempapje.
Wij hebben ‘Hollands pannetje champignonsaus’ gegeten met gebakken krieltjes, maar je kunt het ook prima eten met aardappelpuree, gekookte aardappels of rijst. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 46 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
Comments (17)
Koken zonder pakjes is zoveel fijner! Het spaart een hoop geld én je kan je eten helemaal naar eigen smaak aanpassen. Dag zout.
[…] #47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi) […]
[…] #47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi) […]
[…] #47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi) […]
[…] #47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi) […]
[…] #47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi) […]
[…] #47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi) […]
Wij eten het hier altijd met Fusili! 🙂
Ook lekker!
Vinden het een beetje Ragou-ish en dat eten we ook met Fusili/Farfalle/ Penne (net wat ik heb liggen), of gewoon met rijst of een pasteitje, natuurlijk 😉
Smakelijk iedereen!
Ja, hier was ik naar op zoek voor morgen. Dank je!!
Gisteren gemaakt met wat aanpassinkjes voor wat meer saus. Was lekker!!
Lijkt totaal niet op het hollands pannetje van maggi
Dat kan. Gelukkig ben je de enige die dat vindt.
Heb deze gemaakt en ik vond het er ook niet op lijken. Volgende keer weer van Maggi!
waarschijnlijk miste je de kunstmatige smaakmakers, smaakversterkers, zout en suiker 😉
Dat het er niet op lijkt wil niet meteen zeggen dat het slecht is hè, rustig aan 😉
Ik vind de kruidenmix namelijk ook vrij sterk verschillen. Tijdens het koken stond ik even met samengeknepen billetjes – ik rook namelijk alleen maar de kerrie en de nootmuskaat, waar ik absoluut geen fan van ben – maar met eten viel het gelukkig zeker niet tegen. Dat er geen kunstmatige rommel in zit is absoluut een pré, en ik ga het zeker nog eens maken. Maar voor een één op één vervanger probeer ik nog even verder 🙂
Wij vonden het anders, maar zeker net zo smakelijk en daar zijn we heel blij mee. Al die zakjes van Maggi hebben dezelfde basis en wij krijgen daar alleen maar hoofdpijn van en slapen er slecht door.
Proefondervindelijk bewezen hier 😌. Dus we hopen dat we vannacht beter slapen. Wij hebben wel de gemberhoeveelheid gehalveerd want daar zij we geen fan van.
Aankomend weekend gaan we echt runderstoofpotje proberen. 😋😋
Succes!!!
Wat ik nog kwijt wilde, wij eten dit met (jawel ☺) maggie puree met creme fraiche en bieslook. Lekker. Rijst vinden we te flauw.
Succes verder!