Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #46. Dagschotel sperziebonen satésaus (met gehakt)

Maggi heeft de zogenaamde dagschotels in het assortiment, waarmee je heel eenvoudig een schotel op tafel zet. Ik kreeg het verzoek van iemand om dit pakje te maken ‘zonder pakjes’ en het liefst ook zonder pindakaas…uitdaging! Maar het is gelukt en hoe…hij is onwijs lekker geworden.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 500 gram rundergehakt
  • Een rode paprika
  • 300 gram sperziebonen
  • Twee handen pinda’s (ongezouten)
  • 3 Eetlepels ketjap Manis
  • 1 teentje knoflook
  • En rode ui
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels kerrie
  • 50 ML kookroom
  • Scheutje water
  • Boter of olie
  • Optioneel: 2 theelepels sambal

Wat moet je doen?

Doe eerst het snijwerk: snijd de rode paprika in blokjes, dop de sperziebonen en breek ze doormidden. Snijd de knoflook en het uitje fijn.

Verhit wat boter of olie in een hapjespan met 1 theelepel kerrie, fruit de ui en de knoflook en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de paprika toe en bak kort mee.

Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar en voeg toe aan het gehakt en de paprika.

Doe in een blender de pinda’s met de ketjap, koriander, komijnzaad, cayennepeper, theelepel kerrie en een scheutje water en maal dit tot een pasta.

Voeg deze pasta toe aan het gehaktmengsel en bak kort mee. Voeg op het laatst de kookroom toe en verhit het geheel kort. Mocht je van pittig houden: bak dan op het laatst een beetje sambal mee.

Wij aten de dagschotel met aardappelschijfjes, maar aardappelpuree of rijst is ook een optie. Eet smakelijk!

Eet jij weleens de dagschotels van Maggi?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 45 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

#37 Sajoer boontjes van Conimex

#38 Aardappel Anders bacon-ui

#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)

#40 Ajam Paniki

#41 Ovenpasta zalm

#42 Spaghetti Bolognese

#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)

#44 Rode Curry (Conimex)

#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (13)

Write a comment