Maggi heeft de zogenaamde dagschotels in het assortiment, waarmee je heel eenvoudig een schotel op tafel zet. Ik kreeg het verzoek van iemand om dit pakje te maken ‘zonder pakjes’ en het liefst ook zonder pindakaas…uitdaging! Maar het is gelukt en hoe…hij is onwijs lekker geworden.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 500 gram rundergehakt
- Een rode paprika
- 300 gram sperziebonen
- Twee handen pinda’s (ongezouten)
- 3 Eetlepels ketjap Manis
- 1 teentje knoflook
- En rode ui
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels kerrie
- 50 ML kookroom
- Scheutje water
- Boter of olie
- Optioneel: 2 theelepels sambal
Wat moet je doen?
Doe eerst het snijwerk: snijd de rode paprika in blokjes, dop de sperziebonen en breek ze doormidden. Snijd de knoflook en het uitje fijn.
Verhit wat boter of olie in een hapjespan met 1 theelepel kerrie, fruit de ui en de knoflook en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de paprika toe en bak kort mee.
Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar en voeg toe aan het gehakt en de paprika.
Doe in een blender de pinda’s met de ketjap, koriander, komijnzaad, cayennepeper, theelepel kerrie en een scheutje water en maal dit tot een pasta.
Voeg deze pasta toe aan het gehaktmengsel en bak kort mee. Voeg op het laatst de kookroom toe en verhit het geheel kort. Mocht je van pittig houden: bak dan op het laatst een beetje sambal mee.
Wij aten de dagschotel met aardappelschijfjes, maar aardappelpuree of rijst is ook een optie. Eet smakelijk!
Eet jij weleens de dagschotels van Maggi?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 45 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
Comments (15)
Lekkah! Gaat op de lijst! ❤
Klinkt goed! Dit gaat voor aankomende week op het menu ☺️
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
Hoi Geertje,
Vanavond dit recept gemaakt en hij was echt lekker!! Je proeft haast geen verschil en eigenlijk vond ik hem zo nog lekkerder!
Ga zo door!
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
[…] #46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi) […]
Was erg lekker, wij aten het met aardappelpuree.
Hoi, graag zou ik dit recept maken mét pindakaas 100% in plaats van met losse pinda’s. Hoeveel pindakaas zou er ongeveer in moeten? En klopt mijn idee dat ik daar gewoon de ketjap en kruiden doorheen kan roeren, dus voor de rest het recept kan volgen? Het klinkt lekker!