Naast de boemboe voor groene curry ken je vast wel de rode curry. Een pasta met rode peper, tomaat en onder andere koriander waarmee je een heerlijke rode curry op tafel zet. Maar dat kan zonder pakje en eigenlijk net zo makkelijk!
Allereerst excuus voor de slechte foto’s, ze zijn met mijn Iphone gemaakt omdat de memorycard van mijn spiegelreflexcamera kapot is. Ik heb nog geen nieuwe, maar er wordt aan gewerkt!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram kipfilet (in blokjes)
- 300 gram groenten naar keuze (zoals peultjes of sperziebonen)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 100 gram babymais
- 300 gram rijst naar keuze
- 300 ML kokosmelk
- 1 of 2 rode pepers (afhankelijk van hoe heet je lekker vindt)
- 1 groot blikje tomatenpuree
- Sap van een halve citroen
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel komijn
- 1 cm gember (vers of 1 gemberbolletje)
- 1 eetlepel (olijf)olie
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe in een blender een ui, de twee tenen knoflook, de rode peper(s), citroensap, tomatenpuree, gember, paprikapoeder, koriander, komijn en een eetlepel olie. Blend dit tot een pasta.
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de boemboe kort aan. Voeg nu de blokjes kipfilet toe en bak rondom bruin en gaar.
Kook de groenten (zoals de peultjes of sperziebonen) beetgaar in 5 minuten.
Voeg de mais en de groenten toe aan de kip, evenals de kokosmelk. Laat even 5 minuten garen met de deksel op de pan en serveer de rode curry met de rijst. Eet smakelijk!
Hoe maak jij rode curry?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 43 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
Comments (14)
Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga ‘m opslaan. ?
Poeh, het is kwart voor 4 en etenstijd nadert en dan kom je dit tegen. Hahaha. Oh wat ziet dat er heerlijk uit als je trek begint te krijgen zeg!
[…] #44 Rode Curry (Conimex) […]
[…] #44 Rode Curry (Conimex) […]
[…] #44 Rode Curry (Conimex) […]
[…] #44 Rode Curry (Conimex) […]
[…] #44 Rode Curry (Conimex) […]
[…] #44 Rode Curry (Conimex) […]
[…] #44 Rode Curry (Conimex) […]
[…] #44 Rode Curry (Conimex) […]
Deze wil ik morgen gaan maken. Deze week maakte ik je eerste recepten maar volgens mn volwassen dochter was hij iet sauzerig genoeg. Ik denk dat dat bij deze ook zo is. Heb jij een tip hoe ik dat kan aanpassen zonder dat het in smaak af doet?
Hi! Je kan er een scheutje kokend water bij doen en als de saus wat te dun wordt, deze wat indikken met een papje van bloem!
Deze stond vandaag op het menu. Ik vond hem erg lekker. De rest van het gezin vond het te vlak van smaak. Miste een kruidige smaak. Dus helaas ging er een flats chilisaus overheen. Ik vrees dat hun smaak door alle pakjes en zakjes wat is verpest😅.
Haha ja het is flink wennen. Wennen aan minder zout kost gemiddeld een maand, dus geef het tijd! Chillisaus barst ook van de zout en suiker en is absoluut lekker, maar helpt niet mee met wennen er aan haha. Ook bevatten pakjes en zakjes veel kunstmatige smaakstoffen die je niet zelf kunt nabootsen.
Je kunt als je wilt de smaak wat versterken door er wat meer pit in te doen met een rode peper en wat zout en peper.