Het derde gerecht die ik na heb gemaakt van Bertolli is de Kipfilet Toscana. Kip met een kruidige tomatensaus en dus met ontzettend veel smaak. Ook heb ik dit keer de dressing voor de salade nagemaakt. Al met al weer een succes en zeker een aanrader!
Wat heb je nodig voor vier personen?
Voor de pasta:
- 350 gram penne pasta
- Een klein blikje tomatenpuree
- Drie kipfilets, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 3 rijpe tomaten, in blokjes
- Scheut gezeefde tomaten
- 100 ml kokendwater
- 200 gram sperziebonen, gebroken
- Eetlepel Italiaanse keukenkruiden
- Twee theelepels tijm
- Een theelepel paprikapoeder
- Peper, zout
- Boter/olie
Voor de salade met dressing:
- Rauwkost naar keuze
- 2 eetlepels Balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van een halve citroen
- Eetlepel peterselie
- Theelepel honing
- Theelepel mosterd
Wat moet je doen?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar.
Verhit boter of olie in een pan, fruit de teentjes knoflook aan en bak de blokjes kipfilet rondom bruin.
Voeg peper, zout, Italiaanse keukenkruiden, tijm en paprikapoeder toe en schep om. Voeg nu de inhoud van het blikje tomatenpuree toe, evenals de tomatenblokjes en een scheut gezeefde tomaten. Roer door en laat even pruttelen.
Voeg na 5 minuten wat kokend water toe, evenals de sperziebonen. Laat het geheel nog heel even garen.
Meng in een schaaltje alle ingrediënten voor de dressing. Meng hier rauwkost naar keuze door.
Serveer de Kipfilet Toscana met de penne pasta en de salade. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 42 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
Comments (12)
Ik houd erg van pasta, en deze rode saus lijkt me ook echt heerlijk.
Oeh dit ziet er heerlijk uit zeg!!!
Bedankt voor het delen!
Hmmmm het klinkt heerlijk en ziet er ook zo uit! X
[…] #43 Kipfilet Toscana (Bertolli) […]
[…] #43 Kipfilet Toscana (Bertolli) […]
[…] #43 Kipfilet Toscana (Bertolli) […]
[…] #43 Kipfilet Toscana (Bertolli) […]
Deze is ook echt favoriet hier!
[…] #43 Kipfilet Toscana (Bertolli) […]
Dit is één van onze favoriete gerechten! Ik heb ‘m ook al een aantal keer weten te maken zonder de doos van Bertolli. Ik maak dan eerst een rode pesto van een potje zongedroogde tomaten, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas. Daar maak ik teveel van, want die is ook erg lekker op een toastje!! Jammie!!
Ik zal vanavond jouw recept eens proberen. Ik krijg veel inspiratie van jouw recepten en de blog, dank je wel, Geertje!
Dit is één van mijn favorieten van het moment. We eten deze op dit moment wekelijks wel. Erg lekker! Thanx Geertje
Het was heerlijk! Voor herhaling vatbaar!
Ik heb er nog een grote ui bij gedaan , en het met pipe rigate gegeten!