Een heel simpel gerecht zou je denken, maar de spaghettisaus Bolognese is vaak aangevraagd en ook al is het heel makkelijk, je moet maar weten wat je er in moet stoppen. Je grist immers heel makkelijk een zakje spaghettisaus van bijvoorbeeld Knorr uit het schap om een eenvoudige spaghetti Bolognese op tafel te zetten. Helemaal niet nodig, met wat tomatenblokjes en een paar potjes kruiden ben je er eigenlijk al! Easy, lekker, gezond en leuk!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram tomatenblokjes (1 blik)
- 300 gram gezeefde tomaten (ongeveer 2/3 pakje)
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Half uitje, fijngesneden
- Eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 theelepels tijm
- 2 theelepels rozemarijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- Peper, zout naar smaak
- 400 gram (runder)gehakt
- Groene paprika, in blokjes
- Handje wortels, fijngesneden
- 350 gram spaghetti naar keuze
- Boter/olie
Wat moet je doen?
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Breng het gehakt op smaak met de paprikapoeder, peper en zout.
Voeg de paprika en wortel toe en bak kort mee.
Doe de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten in een kom, evenals de Italiaanse kruiden, tijm en rozemarijn. Haal heel even de blender door de saus en mix het tot één geheel.
Voeg de saus toe aan het gehakt met de groenten. Laat op laag vuur met de deksel op de pan even 15 minuten pruttelen. Mocht je het lekker vinden, dan is een scheutje rode wijn ook heerlijk door de saus.
Serveer de bolognesesaus bij de spaghetti met eventueel geraspte kaas erbij. Eet smakelijk!
Hoe maak jij altijd spaghetti bolognese?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 41 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
Comments (14)
Dit is echt wel één van mijn favoriete gerechten en ik snap echt niet dat mensen hem uit een pakje maken. Het is zo simpel te maken. Leuk om jouw recept zo hier te zien. Het wijkt niet veel af van hoe ik hem meestal maak.
De smaak is op zich lekker, maar vond de smaak wat waterig.
Wat kan ik er aan toevoegen om dit te verbeteren.
Is voor het eerst dat dit met één van jou gerechten is gebeurd.
Spaghetti maak ik zelden uit een pakje. Het recept van mijn mama is veel lekkerder. En zo makkelijk om in grotere hoeveelheid te maken om dan in de vriezer te steken.
Ik maak de saus ook altijd zelf, zo veel lekkerder! Dit is een goed basisrecept, kijk uit naar de volgende die online gaan komen
[…] #42 Spaghetti Bolognese […]
[…] #42 Spaghetti Bolognese […]
[…] #42 Spaghetti Bolognese […]
[…] #42 Spaghetti Bolognese […]
[…] #42 Spaghetti Bolognese […]
[…] #42 Spaghetti Bolognese […]
[…] #42 Spaghetti Bolognese […]
[…] #42 Spaghetti Bolognese […]
Deze saus net gemaakt en is heerlijk. Kan je ook de Italiaanse kruidensaus van Honig maken want dat is toch wel de lekkerste pastasaus die er is
Ook dit recept was weer erg lekker! Dank!