Het vorige recept van Knorr’s Ovenpasta Ham-Kaas was een waar succes. Ik heb zo enorm veel enthousiaste reacties en foto’s ontvangen van mensen die dit heerlijke gerecht hadden gemaakt. En hij was ook ontzettend lekker, dus als je hem nog niet hebt gemaakt: doen! Vandaag de beurt aan de Ovenpasta met zalm. Met naast zalm heerlijke kruiden als dille en peterselie en de smaak van mosterd en prei. Ook deze is zeer de moeite waard!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram prei
- 2 flinke tomaten
- 350 gram zalmfilet (diepvries)
- 250 gram pasta
- 250 ML kookroom (light eventueel)
- 2 tenen knoflook, geperst
- Half groente bouillonblokje
- 400 ML kokend water
- Peper, zout
- 50 gram geraspte kaas
- Flinke eetlepel mosterd
- 2 theelepels dille
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel kurkuma
- Bloem (optioneel)
- Vloeibare boter
Wat moet je doen?
Zorg dat de vis ontdooit is. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in en verdeel de ongekookte pasta over de bodem van de ovenschaal.
Snijd de prei in ringetjes en was deze. Verhit wat boter in een hapjespan, fruit de knoflook aan en voeg de ringetjes prei toe. Bak kort mee. Voeg peper, zout, dille, peterselie en kurkuma toe en bak kort mee. Giet nu de kookroom erbij en voeg de mosterd toe. Roer door en verhit. Leg nu het halve bouillonblokje erbij en voeg kokend water toe. Roer door en laat even doorkoken.
De saus is nu iets aan de dunne kant, maar kun je prima naar wens wat dikker maken met een papje van bloem en koud water. De saus is goed wanneer deze niet te dun en niet te dik is.
Snijd de zalm in stukken en leg de vis op de ongekookte pasta in de ovenschaal. Giet nu de saus met de prei over het geheel en eindig met een laag geraspte kaas.
Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg de plakjes bovenop de ovenpasta.
Verwarm de ovenpasta op 180 graden voor 30 minuten. Eetsmakelijk!
Maak jij weleens de Ovenpasta van Knorr?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 40 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
Comments (25)
Wow dat klinkt heerlijk en ziet er ook weer fantastisch uit!
Wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik merk alleen dat ik de meeste kruiden helaas niet heb.
Mmmm lijkt me heerlijk!!!
Super en eigenlijk helemaal niet moeilijk! Mocht je ooit een boek uitbrengen met recepten zonder pakjes, dan hier alvast een koper ?
Haha wat lief, dank je wel!
Vanavond deze ovenpasta zalm gemaakt en het was heerlijk. Wordt beslist vaker gemaakt.
Ik at dit ‘pakje’ geregeld, omdat ik het zo’n lekker gerecht vind. Vandaag jouw versie gemaakt en nu ga ik natuurlijk nooit meer de variant met onnodige ingredienten maken 🙂 Het smaakte heerlijk, dankjewel!!
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
Zou ik de prei ook kunnen vervangen voor spinazie? Ze zijn hier niet zo dol op prei helaas.
Ja dat kan, alleen wel verse. Diepvries spinazie geeft teveel vocht af waardoor het een natte boel wordt.
Lijkt me heerlijk. Kan je deze ook een avond eerder maken? Of moet je hem dan afbakken en de volgende dag opwarmen?
Ik denk dat hij lekkerder blijft als je hem afbakt en de volgende dag opwarmt. Tijdens het bereiden voeg je ongekookte pasta toe aan het geheel en als je dit een dag laat staan kan de pasta zompig worden door de saus.
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
[…] #41 Ovenpasta zalm […]
Ik heb de pasta gekookt, kan het zo ook gewoon?
Vandaag weer eens gemaakt. Het smaakte heerlijk.
is het niet beter om de pasta beetgaar te koken zodat je geen halfgare pasta eet?
Hi! Nee hoor dat is niet nodig, de pasta kookt gaar in de oven door de saus!
Wow, wat een heerlijk recept. Enorm genoten, zelfs de kinderen (8 en 12 jaar) hebben zitten smullen en zelfs meerdere malen opgescheept. Snel weer een nieuw recept uitzoeken. Ik ben fan.