De boemboe’s van Conimex staan al jarenlang in de schappen van de supermarkt. Heel eenvoudig kun je een Indonesisch gerecht op tafel zetten zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De smaak is redelijk, maar de ingrediënten zijn vaak om te huilen. Veel smaakversterkers en heel veel zout. Niet nodig, want je maakt deze boemboe voor Ajam Paniki heel makkelijk zelf. Gezond, vetarm en ook zoutarm te maken!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram kipfilet, in blokjes
- Een klein blikje tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- Een rode peper
- peper en zout
- 2 eetlepels sojasaus
- Stengel citroengras (Sereh)
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel galangawortel (Laos)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Scheutje olijfolie
- Sap van een halve citroen
- 50 ML kokend water
Indien je dit gerecht zoutarm wil maken kun je de sojasaus prima weglaten!
Wat moet je doen?
Maak de boemboe alvast klaar: Doe in een blender de inhoud van het blikje tomatenpuree, 2 tenen knoflook, een ui in grove stukken, peper, zout, de sojasaus, de komijn, galangawortel, paprikapoeder en het sap van een halve citroen. Haal de pitjes uit de rode peper (of laat ze er in als je heet gewend bent) en snijd de rode peper in stukken en stop in de blender. Voeg ook een scheut olijfolie toe. Mix dit tot een gladde boemboe.
Snijd de kipfilet in blokjes, verhit een klein beetje boter of olie in een pan en bak de kip rondom bruin. Kneus de citroengras of snijd wat in. Voeg nu de boemboe toe en schep om. Voeg het kokend water toe evenals de citroengras (hele stengel), roer door en laat 15 minuten met de deksel op de pan garen. Haal voor het opdienen de stengel citroengras uit de Ajam Paniki. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 39 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
Comments (12)
Wat ben je goed bezig zeg met al die recepten: wat een waslijst al! Ook deze ziet er weer heerlijk uit. Ik wil binnenkort een keer de ovengebakken sesam kip maken, zo lekker!!
[…] #40 Ajam Paniki […]
[…] #40 Ajam Paniki […]
[…] #40 Ajam Paniki […]
[…] #40 Ajam Paniki […]
[…] #40 Ajam Paniki […]
Kan je zo’n boemboe ook in grotere hoeveelheden maken en dan in de koelkast bewaren of invriezen? Lijkt me handig om klaar te hebben staan voor een snelle maaltijd. Bovendien is het in bulk bereiden efficiënt qua tijd en kosten. Hoelang zou je zoiets kunnen bewaren?
Hi Geertje,
Ik schrijf bijna nooit een review, dus dat ik dat nu wel zegt wel wat over je recept!
Mijn man is dol op de ajam paniki die je zo kant-en-klaar koopt. Ik wat minder vanwege de additieven.
Dus toen ik jouw recept zag, dacht ik: laat ik het eens zelf proberen. Het was super simpel om te maken, de kip snijden is haast nog het meeste werk. En de smaak is geweldig! Mijn man is ook helemaal om, die wil alleen nog maar deze versie. We hebben het al meerdere keren gegeten, ik maak steeds een dubbele portie en vries de rest in. Bedankt voor je recept!
Ik word er helemaal verlegen van, dank je wel!
Hai Greetje, wat leuk dat je deze ook hebt staan. Ik wil m binnenkort gaan maken, maar denk je dat je ook gemalen citroengras kunt gebruiken ipv sereh stengel?
De Ajam Paniki was heerlijk!
Wat goed dank je wel!