Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #39. Runderreepjes Borgo (Bertolli)

Naast Knorr heeft Bertolli ook maaltijdpakketten. Lekker of gezond kan ik ze niet noemen, makkelijk zijn ze wel. Maar wat nou als ik je vertel dat dit recept voor de Runderreepjes Borgo ook heel makkelijk is? En toch onwijs lekker en ook nog eens gezond (en zoutarm te maken)? Maken dus!

img_6956

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram runderreepjes (runderreepjes of zelf snijden van biefstuk)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram pipe rigate pasta
  • Een klein blikje tomatenpuree
  • 100 ml gezeefde tomaten
  • 100 ml rode wijn (naar keuze)
  • 50 ml kookroom
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode paprika in blokjes.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met knoflook aan. Voeg de runderreepjes toe en bak rondom bruin.

Voeg peper en zout naar smaak bij. Doe de blokjes paprika bij de runderreepjes in de pan en schep om.

Schep het blikje tomatenpuree door het vlees en schenk de wijn en de gezeefde tomaten erbij.

Laat 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Voeg als laatste de kookroom toe en verwarm het geheel even door.

Eet smakelijk!

img_7003

img_6998  img_7010

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de 38 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!

#1 Kip Madras

#2 Beef Shanghai

#3 Mexicaanse Burritos

#4 Kip Tandoori

#5 Beef Teriyaki

#6 Surinaamse Roti

#7 Kantonese kip

#8 Argentijnse Beef Chimichurri

#9 Libanese Falafel

#10 Zuid Afrikaanse Boboti

#11 Italiaanse Lasagne

#12 Thaise kip Siam

#13 Griekse Kofta

#14 Kip Jambalaya

#15 Mexicaanse Quesadillas

#16 Spaanse paella

#17 Ovengebakken Sesam kip

#18 Nasi met verse saté

#19 Bami goreng

#20 Marokkaanse kip tajine

#21 Italiaanse Risotto

#22 Hoisin Kip

#23 Mexicaanse taco’s

#24 Portugese kip piri piri

#25 Perzische kip orzo

#26 Indiase Tikka masala

#27 Russische Stroganoff

#28 Italiaanse lasagnette Napoletana

#29 Ovenpasta Ham-Kaas

#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)

#31 Kipfilet Romana (Bertolli)

#32 Chicken tonight Hawai

#33 Libanese Tabouleh

#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip

#35 Thaise groene curry

#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room

#37 Sajoer boontjes van Conimex

#38 Aardappel Anders bacon-ui

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (28)

  • Klinkt heerlijk!!!
    Wij heb dit gerecht nog nooit gegeten maar ik ga het zeker een keer maken.
    De andere gerechten die ik al heb gemaakt van jouw recepten zijn echt een succes!
    Dank je wel weer voor het delen!!
    Liefs…

    Beantwoorden
  • Klinkt heerlijk!!! Zijn er ook alternatieven voor de wijn?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Ik ben bang dat er geen goede alternatieven zijn, want dit gerecht kenmerkt zich door de smaak van de rode wijn. Je kunt de wijn eventueel weglaten, maar dan blijft er enkel een tomatensaus over. Ik heb geen goede vervanger voor de smaak van wijn helaas.

      Beantwoorden
      • Wel belangrijk om te vermelden dat jouw variant alcohol bevat en die van Bertolli niet (als ik goed heb gekeken).
        Voor kleine kinderen die mee eten (of zwangere vrouwen) wel heel belangrijk.

        Beantwoorden
        • De rode wijnsaus van Bertolli bevat inderdaad geen alcohol maar alcoholaroma. Maar ik denk dat iemand die mijn recept maakt slim genoeg is om te bepalen of het toevoegen van rode wijn verantwoord is of niet 😉

          Beantwoorden
  • Ik maak hem bijna hetzelfde. Ik gebruik alleen geen kookroom maar doe wel een flinke schep mosterd door de rodewijnsaus. Maakt het iets minder “tomaatig”
    Ben trouwens groot fan van je wereldgerechten zonder zakjes…..

    Beantwoorden
  • […] #39 Runderreepjes Borgo (Bertolli) […]

    Beantwoorden
  • […] #39 Runderreepjes Borgo (Bertolli) […]

    Beantwoorden
  • […] #39 Runderreepjes Borgo (Bertolli) […]

    Beantwoorden
  • […] #39 Runderreepjes Borgo (Bertolli) […]

    Beantwoorden
    • Bedankt voor dit recept. Het ‘pakje’ werd niet meer verkocht bij ons in de AH en dit was echt een overheerlijke vervanger. Simpel, makkelijk en lekker.

      Beantwoorden
  • […] #39 Runderreepjes Borgo (Bertolli) […]

    Beantwoorden
  • […] #39 Runderreepjes Borgo (Bertolli) […]

    Beantwoorden
  • Vanavond hebben m’n kinderen dit gerecht gemaakt. De runderreepjes van Bertolli vielen eigenlijk ook altijd erg in de smaak, maar dit is een heel goed – en vooral verantwoord – alternatief. Dank voor het recept. En ook een deel van de tientallen andere recepten gaan we de komende tijd maken.

    Beantwoorden
    • Wat leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden
  • Ik heb het zojuist gemaakt omdat “uit een pakje” niet op voorraad was. Ik vond het erg zonde van mijn biefstuk en werkelijk niet HALF zo smakelijk als uit “een pakje bertolli pasta borgo !!!” Gerechten zonder pakjes klinkt lekker maar is over het algemeen duurder en in dit geval een voor mij verknalde maaltijd. Wel leuk om het uit te proberen al lukte dat in mijn geval niet op de manier waarop ik het hoopte. ( Ik heb btw EXACT het recept gevolgd)

    Beantwoorden
    • Wennen aan maaltijden zonder zout, suiker, smaakversterkers en kunstmatige smaakmakers kost tijd. En die kunstmatige smaakstoffen zitten niet in een potje.
      Het kan dus kloppen dat het net wat anders smaakt 😉
      Dan koop je voortaan toch gewoon lekker je pakje?

      Beantwoorden
  • Erg lekker! Een enorm goede vervanging voor het bertolli pakje welke niet meer te koop is. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Inmiddels dit gerecht al een paar keer gekookt.

    Het was even experimenteren maar hij smaakt lekkerder dan de Pasta Al Borgo die ik uit het pakje koopte.
    Een half bouillonblokje in de saus doet wonderen.

    Bedankt voor het mooie recept Geertje!

    Beantwoorden
    • Heb je een runder boiullion blokje gebruikt?

      Beantwoorden
  • We hebben gesmuld. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Super fijn dank je wel!

      Beantwoorden
  • Ik heb dit recept inmiddels al weer zo’n 3 jaar geleden “ontdekt” en opgeslagen maar nog niet kunnen maken. Op 20 oktober 2016 is de vraag gesteld of er een alternatief is voor de rode wijn.. Inmiddels zijn wij 4 jaar verder. Is er misschien in deze 4 jaar iets veranderd en weet je nu een alternatief?

    Borgo van Bertolli was altijd onze favoriet maar met een dochtertje van 7 jaar “durf” ik de rode wijn niet aan.

    Beantwoorden

Write a comment