Ja daar is hij dan! Het recept voor Aardappel Anders in de smaak bacon-ui. Toen ik op social media vroeg welke smaak ik na moest maken, was het al snel duidelijk: bacon-ui is favoriet. Hij is inderdaad ook heerlijk, maar dit recept is naast gezonder en lekkerder ook nog eens net zo makkelijk. In de tijd dat jij een pot opendraait heb je het zelf al in elkaar gezet.
Even een leuk feitje vooraf: op de ingrediëntenlijst van de Aardappel Anders bacon-ui vind je ook een verrassend percentage bacon. Naast ham (waarom ham?) zit er maar liefst 1% bacon in. Goed kauwen dus.
Wat heb je nodig voor drie tot vier personen?
- 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 250 ml slagroom
- 150 gram bacon reepjes
- Een ui (fijngesnipperd)
- Half groentebouillonblokje
- Theelepel gemalen knoflook
- Twee handen geraspte kaas
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Fruit in een hapjespan de gesnipperde ui aan en voeg de reepjes bacon toe. Bak op middelhoog vuur gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.
Leg de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal en voeg de ui met de bacon reepjes toe.
Meng in een kom de slagroom, een half bouillonblokje (verkruimeld) en de gemalen knoflook en giet dit in de ovenschaal.
Eindig met een laagje geraspte kaas bovenop. Verwarm de ovenschotel op 200 graden voor 30 minuten. Eet het met vlees of vis en groenten naar keuze.
Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 37 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
Comments (35)
Ohhhh dit ga ik zo maken deze week! Yummie!
Ja het was zo heerlijk….
hmm lekker hoor!
Ziet er super lekker uit. Maar ik ga toch wachten tot ik mijn streefgewicht gehaald heb, voor ik me hier eens mee trakteer 🙂
Haha leuk vooruitzicht! Je kunt het eventueel ook maken met light kaas en kookroom light!
Mjam! Deze ga ik zeker eens maken. Bedankt voor al je handige recepten voor koken zonder zakjes en pakjes.
U welcome!
Ooooo ziet er heerlijk uit…!!!!
En het smaakte ook heerlijk, mmm!
Ziet er overheerlijk uit! Ik ga dit eens proberen te maken 😉
Hoe verrassend, met zo weinig ingrediënten. Ik ga ‘m zeker proberen maar dan neem ik de light kookroom van de Lidl ipv slagroom. Dankjewel Greete.
Dat kan ook prima!
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
Wauw. Ik word hier heel blij van. Mijn vriend is enorm fan van aardappel anders maar ik vind het zoute chemische zooi. Zo kan ik hem toch nog blij maken! Ik heb ook je kofta, tandoori en beef shanghai meegenomen. Zelf heb ik de prei-kerrieschotel van maggi nagemaakt.
[…] tijdje terug deelde ik het recept voor de Aardappel Anders bacon-ui, welke nog steeds vaak bekeken én gemaakt wordt. Maar er zijn […]
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
[…] #38 Aardappel Anders bacon-ui […]
[…] is logeren en samen met Nola eten we aardappelanders. Zelf gemaakt naar dit recept van […]
Deze staat voor vanavond op het menu! Nom nom.. Ben benieuwd! X
Onlangs deze site ontdekt en het ziet er heerlijk uit allemaal. Ik gebruikte regelmatig pakjes en zakjes en dacht vaak, dat moet ik toch ook zelf kunnen? Fijn dat hier zoveel recepten bij elkaar te vinden zijn!
Vandaag heb ik de aardappel anders bacon ui geprobeerd. Ik had er zelf nog wat voorgekookte bloemkoolroosjes aan toegevoegd. In plaats van slagroom heb ik kookroom gebruikt.
De smaak was heerlijk maar het geheel was erg vochtig. Zou dat komen omdat ik kookroom heb gebruikt ipv slagroom? Of door de bloemkool ( die ik na het voorkoken heb laten uitlekken en daarna meegebakken met de spek en ui)
Of zou het helpen om een eitje toe te voegen?
Alvast bedankt
Hi! Wat vervelend dat het vrij dun was. Kookroom is inderdaad een stuk dunner (wateriger) dan slagroom. Ik denk dat een eitje toevoegen alles wel wat dikker maakt, maar of de textuur en smaak dan lekker wordt durf ik niet te zeggen. Bloemkool geeft ook wat vocht af waardoor de boel wat dunner wordt.
Ik denk dat slagroom de volgende keer ipv kookroom wel voldoende is!
ik denk dat de bloemkool de boosdoener is, ik heb dit recept al vaker gemaakt en gebruik kookroom (light) i.p.v. slagroom maar het is bij mij niet dun.
Ik kwam op het idee om er een zuurkool overschotel van te maken. Ik heb de zuurkool gekookt in appelsap zodat het net even iets zuurder wordt, de zuurkool op de bodem van de ovenschaal verdeeld en daar bovenop jouw recept voor de aardappel anders. Het was echt heerlijk.
Oh wat een goed idee!
Geweldig lekker recept! Veel lekkerder dan de aardappel anders uit pot wat wij al eten zolang als het bestaat! En zo simpel om te maken….dankjewel voor dit lekkere recept
Ik heb ook dit recept gemaakt vandaag. Wel met slagroom maar ik vond het nog dun, evt een eitje volgende keer toevoegen of een beetje stijf kloppen?
Super lekker,gemaakt met kookroom light wel dan wat dunner maar dat geeft niet.hier vond iedereen het super lekker
Vandaag gemaakt.
In de ovenschaal had ik nog kip en paprika toegevoegd deze lekker mee gebakken.
Was wel waterig, maar ondanks erg lekker
Hi! Dank je wel!
Heb de je paprika rauw in de ovenschaal bij de rest gedaan? Het kan dat de saus dan waterig wordt omdat er vocht uit de paprika bij komt.
Dit kan je voorkomen door de paprika eerst even te bakken voordat je hem in de ovenschaal erbij doet