Ik kende van de Chicken Tonight de Hawaï versie, maar de pikante tomaten-room heb ik nooit gegeten. Tot ik een verzoekje kreeg van iemand (waarvoor dank!) om deze smaak ‘na te maken’. En natuurlijk doen we dat, want hij klinkt ook nog eens heel erg lekker. En jongens, dat was ie zeker. Ik bleef er maar van eten. Hier komt ie!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
(Indien je dit gerecht zoutarm wil maken of geen sambal wil gebruiken kun je de sambal vervangen door een rode peper in stukjes)
- 350 gram rijst
- 450 gram kipfilet, in blokjes
- Een flesje kookroom (light)
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Klein blikje tomatenpuree
- 2 theelepels sambal
- Snufje cayennepeper
- Theelepel oregano
- Een rode paprika, in stukjes
- Versgemalen peper en zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Meng in een kom de kipfilet in blokjes met de knoflook, peper, zout, oregano, cayennepeper en sambal. Laat het even intrekken.
Kook de rijst zoals op de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een hapjespan en bak de gemarineerde kip rondom bruin. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer dit door.
Voeg nu de rode paprika toe en laat garen op laag vuur met de deksel op de pan.
Voeg als laatste de kookroom toe en verwarm het geheel op middelhoog vuur. Serveer de Chicken Tonight met rijst. Eet smakelijk!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 35 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
Comments (30)
Dat ziet er heerlijk uit! Misschien dat ik dit receptje eens met vega kipstukjes ga maken.
Aah wat lief dat je hem voor me gemaakt hebt! Het ziet er superlekker uit! Ga als ik voorbij een Nederlands winkeltje hier kom even sambal kopen en dan ga ik het zeker maken! Dankjewel!
Oh even vraagje.. Hoeveel milliliter is zo’n flesje kookroom in Nederland? Kwart liter of hieveel? Kan niet wachten het te maken!
Ziet er weer goed uit! Zo’n top topic vind ik dit!
Ooooooo m’n fav smaak van chicken tonight..! Maar zonder potje lijkt ie me nog lekkerder…! Ga dit zeker proberen..! Dankje
Kon deze chicken tonight nog niet, maar wij vonden het erg lekker
Oh lijkt me weer lekker hoor,
Heb al meerdere recepten geprobeerd van je, echt leuk voor de afwisseling!
Heerlijk dit recept, heb nooit de pot uitgetest omdat dit me niet lekker lijkt. Dit recept wel!
Bedankt voor het recept, ik ga het komende week uitproberen. Mijn kinderen zijn gek op de tomaat- room chicken tonight maar deze is nergens meer verkrijgbaar.
Het was heerlijk en zelfadministrerend kleine man van 1,5 vond het heerlijk. Ik heb er zelf nog een zakje groentenmix bij gedaan ivm m’n kleintje!
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
[…] #36 Chicken Tonight pikante tomaat-room […]
Fijn recept! Met een beetje suiker of (sorry!) ketchup in de saus vind ik het nog lekkerder..
Haha prima toch? Zolang het maar lekker is!
Super dank! Was m’n favoriete smaak van ‘Chicken Tonight’, maar niet meer verkrijgbaar bij Jumbo en Appie! Heb het gemaakt… zó eenvoudig en écht hélemaal top??!
Ah wat goed, dank je wel!!
Hoeveel ml kook room doe jij erin het hele flesje of klein beetje
Het hele flesje!
Een top recept!! Wij vonden het precies of het uit een pot kwam, maar dan veeeeeeel lekkerder!! Super
Hey wat goed dank je wel!
Ik heb het gemaakt en het was echt heerlijkkk🤗
Veel lekkerder dan uit de pot🙂
Wat fijn dank je wel!
[…] Gerechten zonder pakjes en zakjes #36. Chicken Tonight … […]