recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #350. Crispy kip met romige pesto saus en spaghetti

Soms komen er recepten ineens in je op. Wanneer ik in slaap probeer te vallen of op de fiets. Zo ook dit recept met crispy kip en een romige pastasaus van pesto. Een heerlijke combinatie en weer eens wat anders dan een gewone pasta met kip.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels panko
  • 3 eetlepels parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Versgemalen peper
  • Eventueel zout
  • 1 flesje of pakje kookroom
  • 2 eetlepels pesto (om zelf te maken, klik hier voor het recept)
  • Boter of olie
  • 300 gram spaghetti (of een andere pasta)
  • 1 theelepel maizena en een scheutje koud water

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de panko met de parmezaanse kaas en de kruiden. Haal de kipfilets hier doorheen en druk het mengsel goed aan.

Leg de kipfilets op een bakplaat en bak ze in 30 minuten rondom goudbruin en gaar. Draai ze in de tussentijd een keer.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een pannetje de kookroom met de pesto en breng eventueel verder op smaak met de versgemalen peper.

Maak een papje van de maizena en het koude water en voeg dit toe aan de basilicumsaus. Breng aan de kook en roer tot de gewenste dikte is bereikt.

Serveer de pasta met de kip en de saus. Lekker met cherrytomaten of een tomatensalade!

 

 

 

 

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 340 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Heerlijk gerecht, ik ben geen chefkok maar “Meng de panko met de parmezaanse kaas en de kruiden” ik vroeg mij al af, waarom moest je knoflook/uienpoeder etc hebben.. dat zijn die “kruiden” natuurlijk.

    “Maak een papje van de maizena en het koude water en voeg dit toe aan de basilicumsaus”. Welke basilicumsaus?

    Groeten, J

    Beantwoorden
  • Ja dit lijkt me heerlijk! Maar ik ben wel benieuwd naar het antwoord op de vraag van Jeroen 😊 Dank je wel alvast!

    Beantwoorden

Write a comment