Knorr heeft als zogenaamde ‘Wereldspecial’ het wereldgerecht Thaise groene curry in het assortiment. De ingrediënten (zoals de currypasta en de kruidenmix) zijn luxe opgesplitst en het lijkt authentiek en lekker. Maar waarom bevatten de currypasta en de kruidenmix dan bijna precies dezelfde ingrediënten? Onzin dus, want ook dit gerecht maak je heel eenvoudig zelf en het is veel gezonder!
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 350 gram rijst (naar keuze)
- 200 ml kokosmelk
- Flinke eetlepel Jonnie Boer Thai green curry
- Een rode ui
- Twee tenen knoflook
- Een cm verse gember
- Paar takjes verse koriander
- Een rode paprika, in blokjes
- Sap van een halve limoen
- Handje sperziebonen, gebroken
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- Theelepel chilipeper
- Peper en zout naar smaak
- Boter en/of olie
Wat moet je doen?
Je gaat eerst de currypasta maken: Doe in een keukenmachine, blender of vijzel de volgende ingrediënten: twee tenen knoflook, een ui, de gember, koriander, het sap van een halve limoen, wat peper en zout, chilipeper, de kruidenmix van Jonnie Boer en een scheutje olie. Mix het geheel tot een fijne pasta.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit wat boter of olie in een wok en fruit de currypasta aan. Bak de kip rondom bruin en voeg de paprika en sperziebonen toe. Laat 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan.
Voeg de kokosmelk toe aan de kip en roer door. Laat het geheel weer tien minuten pruttelen. Indien de saus te dun is kun je deze nog heel goed binden.
Eet smakelijk!
Eet jij vaak Thaise groene curry? En hoe maak je die dan klaar?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 34 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
Comments (14)
Ik eet eigenlijk nooit curry, maar kan het best een keer proberen.
DAt ziet er echt heerlijk uit!
Potverdikkie dat ziet er weer goed uit!
Ziet er heerlijk uit! Ik eet ook graag curry en maak ze ook steeds zelf, zonder pakjes. Ik heb verschillende recepten, onder andere eentje uit een Indisch kookboek. Ook viscurry vind ik overheerlijk.
Weer een heerlijk recept! Dank je wel!
Klinkt heerlijk en die foto ziet er ook nog super smaakvol uit! Zelf zo’n lekker gerechtje maken zonder pakjes en zakjes is natuurlijk ook nog veel leuker 😉
Ik heb laatst voor het eerst groene curry gemaakt met een pakje, maar m’n eerstvolgende curry wordt deze! Ziet er heerlijk uit en, ook niet onbelangrijk, is volgens mij niet te ingewikkeld! Heb er nu al zin in!
Heb je enig idee hoeveel gemalen gember ik kan gebruiken ipv verse?
[…] #35 Thaise groene curry […]
[…] #35 Thaise groene curry […]
[…] #35 Thaise groene curry […]
[…] #35 Thaise groene curry […]
Vanavond dit gerecht gegeten, overheerlijk!
Een volgende keer kook ik de sperziebonen kort voor, lijkt me beter.
Top dank je!