Wij eten hier in huis regelmatig soep. Meestal is dat tomatensoep, groentesoep of erwtensoep. Maar een Thaise groentesoep is ook een aanrader, zoals deze gebasseerd op die van Conimex. Zelfgemaakt, dus een stuk gezonder. En echt heel makkelijk!
Wat heb je nodig voor 4 personen/kommen?
- 1,5 liter kokend water
- 1 groentebouillontablet (eventueel zoutarm)
- 100 ml kokosmelk
- 2 lente uitjes, gesnipperd
- 200 gram champignons, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 bolletje stemgember, fijngesneden
- 1 eetlepel siroop van stemgember
- Halve theelepel chilipeper
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels knoflookpoeder
- Halve theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel citroengras
- Halve limoen, uitgeknepen
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit wat boter of olie in een soeppan en fruit de lente ui aan met de fijngesneden stemgember.
Giet het kokende water erbij en voeg het bouillonblokje toe.
Vul de soep met de champignons en paprika. Voeg vervolgens alle kruiden toe en voeg op het laatst de kokosmelk en limoensap toe.
Laat het geheel minstens 10 minuten zachtjes koken, roer af en toe goed.
Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 340 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
ziet der heerlijk uit.