recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #342. Ping & klaar Lasagnette (Iglo)

3.3
(10)

Even in de magnetron en klaar is je lasagnette met bijna 4 gram zout per persoon! Bizar dat er zoveel zout wordt toegevoegd aan een maaltijd terwijl deze ingevroren is en dus niet zoveel zout nodig heeft. Zout en suiker worden helaas meerdere keren genoemd op de verpakking. En met een pan extra en eventueel wat tijd in de oven heb je in no time je gezondere lasagnette op tafel staan!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 150 gram lasagnette (of in stukjes gebroken lasagnebladen)
  • 500 gram gezeefde tomaten (zonder toevoegingen)
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml melk
  • 300 gram rundergehakt
  • 250 gram gebroken sperziebonen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel oregano
  • 2 theelepels uipoeder
  • Peper, eventueel zout
  • Handje geraspte kaas
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de sperziebonen beetgaar in 10 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden (optioneel).

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak het gehakt rul en voeg de paprika en sperziebonen toe.

Kruid het mengsel met alle kruiden (behalve de nootmuskaat) en voeg de gezeefde tomaten toe gevolgd door de lasagnette. Roer door en laat het geheel 10 minuten pruttelen

Verhit in een klein pannetje de boter met de bloem en bak de roux. Voeg al roerend met een garde de melk toe en voeg de nootmuskaat toe.

Indien je de oven niet wil gebruiken: laat de lasagnette in totaal 20 minuten koken in de saus. Serveer de lasagnette met de bechamelsaus en geraspte kaas.

Indien je wel de oven wil gebruiken: kiep de lasagnette na 10 minuten pruttelen in een ovenschaal, gevolgd door de bechamelsaus en kaas.

Plaats de lasagnette voor 15 minuten in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 340 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 3.3 / 5. 10

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Chronisch ziek? Laat je wereld niet te klein worden.

Ik mag zo ontzettend dankbaar zijn dat ik nadat ik chronisch ziek werd, geen vrienden ben kwijtgeraakt. Sterker nog, ik...

Sluiten