‘Vers’ betekent niet altijd automatisch goed. Verse kant en klaar producten zijn dan wel vers gemaakt, maar zitten vaak alsnog bomvol toevoegingen om het houdbaar te houden. Neem nou de verse pastasauzen van Albert Heijn. Met een paar producten maak je ze lekker zelf. Scheelt een hoop geld, plastic en zout en suiker. Laat iemand je alsjeblieft niet wijsmaken dat je niet kunt koken!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 500 gram gezeefde tomaten (zonder toegevoegd zout)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uipoeder
- Peper, eventueel zout
Wat ga je doen?
Mix de gezeefde tomaten, tomatenpuree, bleekselderij, ui en knoflook in een blender tot een gladde saus.
Voeg alle kruiden toe en gebruik de pastasaus als basis voor een heerlijke pasta met bijvoorbeeld gehakt en paprika! Ook heel erg geschikt om in te vriezen. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 340 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?