recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #339. Roerbakrijst Indonesische saté (Maggi)

3.9
(13)

Roerbakrijst, een ‘nieuw’ zakje van Maggi in verschillende smaken, zoals deze Indonesische saté. Of het werkelijk Indonesisch is betwijfel ik, maar dat terzijde. Maggi zegt dat je maar 1 pan nodig hebt en hiermee het gerecht in 15 minuten klaar hebt. Voor mijn recept zonder Maggi heb je twee pannen nodig, maar gelukkig wel maar 15 minuten!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 300 gram rijst
  • 400 gram Oosterse roerbakgroenten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Halve ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel (zoutarme) ketjap manis
  • 1 eetlepel (zoutarme) pindakaas
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en eventueel zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en fruit de ui, knoflook en kerrie.

Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe.

Kruid de kip met groenten met alle kruiden en voeg de ketjap en pindakaas toe. Schep goed om en voeg eventueel een scheutje warm water toe om iets meer saus te krijgen.

Meng de rijst met de kip en de groenten en bak het geheel nog even kort op hoog vuur. Serveren met rijst los kan natuurlijk ook.  Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 330 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 3.9 / 5. 13

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Aan tafel! Je kind betrekken bij het koken is zo belangrijk…

Sarah krijgt steeds vaker interesse om mee te helpen met koken en bakken. Ze vindt het geweldig iets te moeten...

Sluiten