Roerbakrijst, een ‘nieuw’ zakje van Maggi in verschillende smaken, zoals deze Indonesische saté. Of het werkelijk Indonesisch is betwijfel ik, maar dat terzijde. Maggi zegt dat je maar 1 pan nodig hebt en hiermee het gerecht in 15 minuten klaar hebt. Voor mijn recept zonder Maggi heb je twee pannen nodig, maar gelukkig wel maar 15 minuten!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 350 gram kipfilet, in blokjes
- 300 gram rijst
- 400 gram Oosterse roerbakgroenten
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Halve ui, gesnipperd
- 1 eetlepel (zoutarme) ketjap manis
- 1 eetlepel (zoutarme) pindakaas
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en eventueel zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en fruit de ui, knoflook en kerrie.
Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg vervolgens de roerbakgroenten toe.
Kruid de kip met groenten met alle kruiden en voeg de ketjap en pindakaas toe. Schep goed om en voeg eventueel een scheutje warm water toe om iets meer saus te krijgen.
Meng de rijst met de kip en de groenten en bak het geheel nog even kort op hoog vuur. Serveren met rijst los kan natuurlijk ook. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 330 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?