recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #338. Jus met uitjes (Maggi)

Er kwamen onwijs veel verzoekjes om een recept zonder pakjes en zakjes te maken voor een lekkere jus, het liefst die van Maggi, met uitjes. Jus maken is gelukkig makkelijker dan je denkt en maak je ook heel snel zonder een pakje van bijvoorbeeld Maggi. Scheelt weer 15 gram zout per 100 gram en een bultje suiker. Je hebt echter wel gebraden vlees nodig om een jus te maken, maar verder is het piece of cake! Ehh….jus.mEn wil je liever een jus zonder uitjes? Dan laat je de uitjes gewoon weg.

Wat heb je nodig voor 1 kommetje jus (vier personen)?

  • Aanbaksel van rundvlees of varkensvlees (na het braden)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 150 ml kokend water
  • 1 theelepel bloem
  • Scheutje koud water
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper, zout
  • Optioneel: scheutje witte of rode wijn

Wat ga je doen?

Haal na het braden van het vlees het vlees uit de pan en schraap eventueel de restjes aanbak los van de bodem.

Bak de tomatenpuree met de uitjes tot de uitjes glazig zijn. Voeg nu het kokende water toe en verwarm het zachtjes al roerend.

Voeg peper, zout naar smaak, de uipoeder en paprikapoeder toe. Indien de jus te dun is: Meng de bloem met het scheutje koud water en voeg dit papje al roerend toe tot de jus gaat binden.

Voeg eventueel nog een scheutje wijn toe en laat het even verdampen. Serveer de jus bij aardappels of een lekkere stamppot. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 330 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Hoi
    Lijkt me erg lekker om zo de jus te maken,maar zou het ook kunnen zonder de aanbaksels?
    Ik maak graag een voorraadje jus,en doe dat dan in de vriezer.ik twijfel of het dan wel lekker wordt.
    Gr joke

    Beantwoorden
    • Hi! Zonder aanbaksel wordt het geen vleesjus en krijgt de jus ook geen bruine kleur. Je zou het aanbaksel kunnen weglaten, maar dan houd je een wittige saus over en ik weet niet of dat lekker is.

      Beantwoorden
  • Hier een jus recept zonder aanbaksels

    1 Wortel in stukjes
    1 aardappel in kleine blokjes
    1/2 ui in blokjes
    600 ml kokend water
    1 eetlepel tomatenpuree.
    3 Runderbouillonblokken
    1 eetlepel Marmite
    Fruit de ui, wortel en aardappel aan samen met de tomatenpuree.
    Voeg het water en de bouillonblokken en marmite toe.
    Laat 15 minuten zachtjes sudderen en zet de staafmixer er op of doe de boel in de blender.
    Verdeel in porties en vries in.

    Beantwoorden
    • Hi! Dank je voor jouw recept. Echter is ‘zonder pakjes en zakjes’ ook zonder bouillonblokjes. Drie bouillonblokjes voor een jus, dat is ook wel heel erg zout.

      Beantwoorden

Write a comment