recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #336. Maaltijdpannetje Mumbai (Aviko)

5
(2)

Met ongeveer 9 minuten heb je volgens Aviko een goed gevulde 1-persoonsmaaltijd met hun maaltijdpannetjes uit de diepvries. Maar je werkt meteen ook 2 gram zout naar binnen, evenals flink wat suiker. In 15 minuten heb je met dit recept hetzelfde maaltijdpannetje voor je neus. Een gezonder, lekkerder exemplaar. Dit keer het maaltijdpannetje Mumbai met kruidige kip, verse groenten, currysaus en gebakken aardappeltjes.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram kipfilet, in reepjes
  • 400 gram naturel krieltjes
  • 100 gram worteltjes, in blokjes of schijfjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • Halve bloemkool of broccoli, in roosjes
  • 200 gram sperziebonen, gebroken
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • Halve ui, gesnipperd
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel komijn
  • Halve tot 1 theelepel chilipeper
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel kardemon
  • Snufje kaneel
  • Peper, eventueel zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de sperziebonen, bloemkool en worteltjes beetgaar in 8 minuten. Bak de aardappeltjes goudbruin in een wok of koekenpan.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook, ui en kerrie aan.

Voeg de reepjes kip toe en bak deze rondom bruin. Voeg vervolgens de paprika toe en meng alle kruiden erdoor.

Voeg de gekookte bloemkool, sperziebonen en wortel toe gevolgd door de kokosmelk. Roer door en laat het een paar minuten zachtjes pruttelen. Mocht de saus niet voldoende indikken, maak dan een papje met wat bloem en koud water en voeg dit al roerend toe.

Serveer de kip in currysaus met de gebakken krieltjes. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 330 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 5 / 5. 2

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Heerlijk recept.
    Is chilipeper soms anders dan chilipoeder? Ik gebruik altijd de chilipoeder van Verstegen maar ik kan niet begrijpen dat je dan een hele theelepel kan toevoegen. Wij houden wel van pittig, maar beetje strooien is echt voldoende voor ons. Ik heb de broccoli variant gemaakt en het was weer heerlijk!

    Beantwoorden
    • Hi! Wij zijn behoorlijk scherp gewend, vandaar! Voeg het gerust naar smaak toe, net wat je gewend bent. Fijn dat het lekker was!

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Mijn dochter van vijf is de grootste van de klas…

Ik had een klasgenoot op de basisschool die vanwege een geschatte lengte aan de groeiremmers werd gezet. Ze zou anders...

Sluiten