recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #335. Maaltijdpasta ham roomsaus (Albert Heijn)

5
(1)

Niet alleen gerechten van Knorr, Honig, Maggi en Bertolli komen hier voorbij. Supermarkten hebben tegenwoordig ook steeds vaker kant en klare maaltijden in het assortiment, zoals Albert Heijn. Ik kreeg een leuk verzoekje om de maaltijdpasta met ham en roomsaus na te maken. Gezonder, net zo lekker, goedkoper en beter voor het milieu!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram penne pasta
  • 1 courgette, in blokjes
  • Halve prei, in ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 300 ml kookroom
  • 100 gram jonge geraspte kaas
  • 250 gram hamreepjes of hamblokjes
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Versgemalen peper
  • 1 eetlepel bloem
  • Scheutje koud water
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak vervolgens de preiringen met de courgette en hamblokjes beetgaar. Voeg de uipoeder, peper en Italiaanse kruiden toe.

Kook ondertussen de penne pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de kookroom bij de ham en groenten en verhit dit. Zodra de kookroom lichtjes kookt voeg dan de kaas toe en maak een papje van bloem en een scheutje koud water. Giet dit bij de saus en blijf roeren tot de saus mooi indikt. Herhaal indien nodig de stap met het papje van bloem tot je de gewenste dikte hebt van de saus.

Serveer de ham roomsaus met de penne pasta en eventueel een frisse salade. Eet smakelijk!

  

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 330 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 5 / 5. 1

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Gerechten zonder pakjes en zakjes #334. Basis voor kapucijners (Honig)

Eerlijk gezegd eten we weinig kapucijners. Ik gebruik eerder bruine bonen, wat eigenlijk wel gek is. Kapucijners zijn misschien wel...

Sluiten