recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #334. Basis voor kapucijners (Honig)

Eerlijk gezegd eten we weinig kapucijners. Ik gebruik eerder bruine bonen, wat eigenlijk wel gek is. Kapucijners zijn misschien wel net zo lekker, voedzaam en gezond. Honig heeft een pakje om een kapucijnerschotel te maken, echter met 2 gram zout per portie en flink wat suiker. Kan beter! En wanneer je hem zelf maakt is het naast gezonder ook nog veel lekkerder.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 (rode) paprika, in blokjes
  • 1 grote pot of blik kapucijners
  • 1 zoetzure appel, in blokjes
  • 1 eetlepel milde (zoutarme) mosterd
  • 2 theelepels kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Peper, eventueel zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui met de kerrie. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.

Voeg wanneer het gehakt gaar is de paprika en kapucijners toe. Roer door en voeg de overige kruiden toe evenals de mosterd en blokjes appel. Roer af en toe goed door en laat het 10 minuten zachtjes garen.

Deze kapucijnerschotel is heerlijk met rijst of naanbrood. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 330 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Makkelijk te maken en erg lekker! Heb er zelf wat extra kerrie aan toegevoegd en voor mijn man, die niet zoutloos hoeft te eten, heb ik apart wat spekjes uitgebakken.

    Beantwoorden
    • Dank je wel voor je reactie en fijn dat het lekker was!

      Beantwoorden

Write a comment