recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #333. Braadstomen Toscaans (Maggi)

Ho! Er was blijkbaar nog een variant van de Maggi braadstomen, namelijk ‘Toscaans’. Kruiden en een braadzak om je kip in de oven te bereiden. Lekker makkelijk en heerlijk malse kip. En met deze ingrediënten maak je het gewoon zelf. Zonder Maggi, dus zonder onnodige toevoegingen zoals zout.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 600 gram kipfilet of 800 gram drumsticks
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Halve eetlepel honing
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Peper, eventueel zout
  • 1 eetlepel (olijf) olie
  • Een braadzak met sluiting (supermarkt)

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een schaaltje de tomatenpuree met de honing, olie en alle kruiden. Meng de kip met dit mengsel.

Leg de kip in de zak en voeg de groenten toe. Knijp de zak dicht en schudt alles even goed door elkaar. Leg de zak in een ovenschaal en duw alles wat plat, zodat de kip goed gaar kan worden. Sluit de zak met bijgevoegde sluitclip.

Laat de kip met de groenten in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin worden. Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade en frietjes!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 330 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Ben jij de eerste die stemt?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Het ziet er heerlijk uit. Ik ga het deze week zeker proberen.

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Memory Lane. Photodiary 26 augustus-1 september.

We zijn weer thuis! Na drie heerlijke weken aan de westkust van Frankrijk zit de vakantie er weer op en...

Sluiten