recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #331. Pizza funghi (Restorante van Dr Oetker)

Het was vroeger mijn favoriete pizza: de pizza funghi van Dr Oetker. De combinatie van de pizzabodem, kaas en champignon was gewoon geweldig! Niet wetende dat er een extra bult suiker en zout in zit om het op smaak te brengen. Dat is overigens helemaal niet nodig, want met een paar lekkere smaakmakers maak je hem gewoon zelf. Veel lekkerder, een stuk gezonder en heel makkelijk.

Wat heb je nodig voor 1 pizza (geschikt voor 2personen)?

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram bloem
  • Snufje zout
  • 3 gram gist
  • 150 ml lauwwarm water
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels funghi trifolati (Jonnie Boer)
  • 4 eetlepels gezeefde tomaten
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • Bloem
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Laat de gist in 150 ml lauwwarm water even oplossen.

Meng de bloem met een snufje zout en voeg de gist en de olie toe. Meng het geheel met een mixer met deeghaken of met je handen.

Bestrooi het aanrecht met wat bloem en kneed het deeg ongeveer nog 5 minuten door goed te kneden, uit elkaar te trekken, dubbel te vouwen en weer verder te kneden tot er een elastisch deeg ontstaat.

Maak een bol van het deeg en laat het een half uur op kamertemperatuur gisten. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden.

Bak in een pannetje de champignons met wat boter en alle kruiden. Vorm van het deeg een ronde pizza op een bakplaat en besmeer het deeg met de gezeefde tomaten.

Verdeel de mozzarella over de pizza en top af met de champignons. Bak de pizza af in 15 minuten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 320 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Kan ik de funghi trifolati (Jonnie Boer) ook ergens door vervangen? Want anders zit ik straks met een kruiden mix wat ik verder nooit meer gebruik. En dat vind ik een beetje jammer.
    En ik wil dit recept ook graag proberen.
    Ben hier vaste klant😂

    Alvast bedankt

    Liefs Janna

    Beantwoorden
    • Als je die mix 1x hebt geproeft gebruik je geen overal😍😍😍

      Beantwoorden
      • ja he? Love it!

        Beantwoorden
  • Zou het ook lukken om die kruiden melange van jonnie boer zelf samen te stellen?

    Beantwoorden
  • Vandaag gemaakt, om je vingers bij op te eten, dankjewel😁

    Beantwoorden

Write a comment