recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #330. Beef sukiyaki (Conimex)

4.7
(3)

Nog een voor mij onbekend pakje/zakje afkomstif van Conimex: beef sukiyaki. Biefstuk in een lekkere saus die je serveert met knapperige groenten en mild gekruide rijst. Wanneer je hem zelf maakt zonder Conimex is hij naast snel en lekker ook nog een stuk gezonder!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 400 gram biefstukpuntjes of runderreepjes
  • 350 gram rijst
  • 150 gram tauge
  • 150 gram peultjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels (zoutarme) sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Snuf kaneel
  • Snuf gemalen kruidnagel
  • Halve theelepel gemalen anijszaad
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Halve eetlepel tamarindepasta
  • Peper en eventueel zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met de kurkuma. De rijst kleurt dan geel. Breng na het koken de rijst op smaak met de paprikapoeder en eventueel wat zout.

Verhit boter of olie in een wok en fruit de knoflook aan. Bak vervolgens de reepjes biefstuk rondom bruin.

Kruid het vlees met peper, eventueel wat zout, uienpoeder, knoflookpoeder, kaneel, kruidnagel, anijszaad, korianderzaad en voeg de tamarindepasta, sojasaus en honing toe. Roer goed door en voeg als laatste de tauge en peultjes toe. Roerbak het geheel een paar minuten.

Serveer de rijst met de beef sukiyaki. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 320 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. 3

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Vijf keer anders ontbijten voor je kindje.

Sarah eet als ontbijt vaak een boterham met hagelslag, pindakaas of vleeswaren. Maar de laatste tijd is ze de boterham...

Sluiten