Knorr heeft naast pakjes en zakjes met vlees ook een pakje om een vegetarische chili con carne te maken. Om het gerecht nog gezonder te maken maak je het natuurlijk zelf. En dat gaat helemaal prima zonder pakjes en zakjes!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 200 gram vegetarisch gehakt
- 300 gram bruine bonen
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 4 eetlepels gezeefde tomaten
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- Halve theelepel cayennepeper
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 theelepel koriander
- Peper, zout
Wat ga je doen?
Fruit de ui en de knoflook aan in wat boter of olie. Voeg het vegetarisch gehakt toe met de paprika en de bruine bonen.
Kruid het mengsel met de komijn, cayennepeper, uienpoeder, koriander, peper en eventueel zout. Voeg als laatste de gezeefde tomaten toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig.
Serveer de vegetarische chili con carne met (zilvervlies)rijst. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 320 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Nog een beetje kaneel erbij en dan is ie nog lekkerder.