recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #326. Broodje zoutarme bakkeljauw.

Broodjes bakkeljauw…zalig! Echter wordt het oorspronkelijk van gezouten vis gemaakt en de hoeveelheid zout is niet mis. Voor mensen die op het zout moeten letten (door bijvoorbeeld een aandoening of zoutbeperking) heb ik dit recept gemaakt. Of voor als je gewoon wil genieten van een lekker broodje bakkeljauw met minder zout! Disclaimer voordat ik weer boze reacties krijg over ‘authentiek’….dit is geen origineel broodje bakkeljauw maar eentje met veel minder zout!

Wat heb je nodig voor 4 broodjes?

  • 300 gram kabeljauwfilet (vers of uit diepvries, ontdooit)
  • 4 zachte puntbroodjes of pistoletjes
  • 1 tomaat, in kleine blokjes
  • Halve avocado, in plakken
  • Sap van een halve citroen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Peper, eventueel zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een koekenpan of hapjespan en bak de kabeljauwfilet gaar. Je hoeft de vis niet heel te laten, hij moet juist ‘stuk’ gaan!

Voeg de ui en de knoflook toe, gevolgd door alle kruiden en de blokjes tomaat. Doe de tomatenpuree erbij met het cintroensap en bak de vis nog een paar minuten al roerend.

Beleg de broodjes met het vismengsel en top af met wat plakjes avocado. Mocht je nog een beetje extra pit willen: doe er dan nog wat (zoutarme) chilisaus bij. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 320 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment