recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #323. Indiase kip jalfrezi (Knorr)

Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van het pakje ‘kip jalfrezi’ van Knorr, maar het bestaat toch echt! Gekruide kip met verse groenten die je eet met rijst of noedels. Zonder onnatuurlijke ingrediënten volgens Knorr (bla bla bla) maar met een mooi hoopje zout en suiker. Zelf maken is easy en lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • Halve theelepel kardemom
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Meng de kip met de uienpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, komijnzaad, koriander, kardemom en kurkuma en laat dit een half uurtje intrekken.

Kook ondertussen de rijst of noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar.

Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en fruit de knoflook aan. Voeg de kipfilet toe en bak rondom bruin. Voeg na een paar minuten de paprika toe met de sperziebonen en roerbak een paar minuten. Voeg de tomatenblokjes toe, schep om en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de kip jalfrezi met noedels of rijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 320 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Aller eerst hartelijk dank voor het delen van de geweldige recepten, alleen viel het mij wel op dat u soms een blik product of een kant en klare tortilla gebruikt (Teminste zo lees ik het) is er een reden voor dat u dan toch niet alles vers pakt ? M.v.g. Eric

    Beantwoorden
    • Verpakte wraps en blikjes tomatenpuree of gezeefde tomaten bevatten relatief weinig slechte toevoegingen.
      En Als ik een recept maak moet het makkelijk en toegankelijk zijn, anders gaan mensen er niet mee aan de slag en pakken ze alsnog een maaltijdpakket, pot saus of iets anders kant en klaars.

      Beantwoorden
  • Hoi hoi,
    Ik zie jou af en toe een kruidenmix maken en die moet ik dan bv toevoegen aan kip, zoals in het gerecht hierboven.
    Minb vraag is, moet ik de kruidenmix niet een beetje mengen met olijfolie zodat de kip kan marineren ?

    Beantwoorden

Write a comment