recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #321. Mexican rice (Knorr)

Ik had nog nooit van dit pakje gehoord: Knorr Mexican rice. Een pakje waarmee je in no time Mexicaanse rijst op tafel zet. Zonder toegevoegde smaakversterkers, wel met suiker en veel zout. Zelf maken is echt een eitje en nog veel lekkerder!

Wat heb je nodig voor 4 personen (bijgerecht)?

  • 300 gram rijst
  • 150 gram kidneybonen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel koriander
  • Sap van een halve citroen
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en fruit de knoflook met de tomatenpuree aan.

Voeg de rijst toe en schep goed om tot alle rijst roodgekleurd is. Voeg dan de kidneybonen toe gevolgd door alle kruiden en het citroensap.

Verhit de rijst nog even een paar minuten al roerend. Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 320 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment