recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #320. Big American pizza salami (Dr Oetker)

Vroeger at ik ze regelmatig: de big American pizza’s van Dr Oetker. Lekker vet, dik en niet zo gezond. Nou zal pizza niet snel in het rijtje gezond vallen, maar zo gezond mogelijk is wel een optie. Daarom besloot ik de veel te zoute diepvriespizza na te maken en hij viel heel goed in de smaak!

Wat heb je nodig voor 1 pizza (geschikt voor 2 personen)

  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 150 gram bloem (en wat extra voor het bestrooien)
  • Snufje zout
  • 3 gram gist
  • 100 gram pizza salami (kleine plakjes)
  • 4 eetlepels gezeefde tomaten
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels basilicum
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 150 ml lauwwarm water

Wat ga je doen?

Laat de gist in 150 ml lauwwarm water even oplossen.

Meng de bloem met een snufje zout en voeg de gist en de olie toe. Meng het geheel met een mixer met deeghaken of met je handen.

Bestrooi het aanrecht met wat bloem en kneed het deeg ongeveer nog 5 minuten door goed te kneden, uit elkaar te trekken, dubbel te vouwen en weer verder te kneden tot er een elastisch deeg ontstaat.

Maak een bol van het deeg en laat het een half uur op kamertemperatuur gisten. Verwarm ondertussen de oven voor op 250 graden en meng de kruiden met de gezeefde tomaten.

Bestrooi nog wat bloem op het aanrecht en rol het deeg uit tot een ronde vorm. Vet een rond pizzablik in of een ovenplaat en leg de uitgerolde pizza er op.

Besmeer de pizza met de tomatensaus gevolgd door de mozzarella en de salami. Bak de pizza in 15 minuten gaar en goudbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

  • Oh lekker! Ga je de BBQ chicken versie ook doen?

    Beantwoorden
    • Jazeker! Ze komen allemaal voorbij.

      Beantwoorden
      • Wauw dat ziet er goed uit gaan we zeker een keertje proberen 😉👍🏻

        Beantwoorden
  • Oh, yes!

    Ga je sommige Big pizza’s ook toevallig/misschien van Wagner maken?
    Die BBQ chicken (#Sydney) smaakt nl heel anders (en naar mijn mening lekkerder) dan die van Oetker.

    Oh, Ik verheug me er nu al op! Jummie! Tuna (#Tokyo) en die met spinazie en roomkaas (#Boston) zijn ook aanraders hier!

    Groetjes

    Beantwoorden
  • Aan het maken, maar m’n deeg blijft slap en plakkerig, heel lang aan het kneden geweest maar kan er nog geen bal van maken en uitrollen kan al helemaal niet. Heb je een idee wat ik fout doe? Al opnieuw begonnen maar dat gaat net zo…

    Beantwoorden
  • Ik had precies hetzelfde Petra , de verhouding water 150ml en bloem 150g klopt niet. Heb op goed gevoel meer bloem toegevoegd en toen werd het wel een kneedbare bal. Heb bij andere pizzabodem recepten gekeken en daar was de hoeveelheid water vaak iets met dan de helft van de bloem.

    Beantwoorden
  • Gebruikte je droge of verse gist?

    Beantwoorden

Write a comment