Wie kent die potten van Chicken Tonight niet? ‘I feel like chicken tonight, like chicken tonight’. Een pot met een makkelijke en ‘smakelijke’ saus die je zo bij je kip kunt gieten en klaar is je maaltijd. Heel erg wild ben ik niet van deze potten, door alle toevoegingen en door de chemische smaak vind ik het niet echt lekker. Maar zelf maken, ja daar had ik wel oren en ogen naar! Dus toen ik dit verzoek kreeg ben ik de befaamde Chicken Tonight gaan maken en wel de Hawai variant. Een heerlijke zoetzure saus met frisse ananas, paprika en stukjes malse kip. Heel erg geslaagd én makkelijk! Wij aten onze vingers erbij op. Nou ja, bijna dan.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 400 gram kipfilet
- Een rode paprika
- Een groene paprika
- Twee tenen knoflook
- Een kleine ui
- 350 gram rijst (naar keuze)
- 5 ananas schijven (op sap), in stukjes gesneden
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels sap van de ananas schijven
- Een eetlepel witte wijnazijn
- Een blikje tomatenpuree
- 1 Theelepel cayennepeper
- 2 theelepels kerrie
- Peper en zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Snijd de kipfilet in blokjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn, snipper de ui en snijd de paprika in blokjes
Verhit boter of olie in een hapjespan met de kerrie, de knoflook en de ui. Fruit dit aan.
Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom bruin. Voeg het blikje tomatenpuree toe evenals de peper, het zout en de cayennepeper. Schep om, voeg de in stukjes gesneden paprika toe en laat pruttelen voor een paar minuten met een deksel op de pan.
Voeg nu de honing toe en verhit even op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de ananassap toe en de stukjes ananas. Blijf goed omscheppen. Op het laatst voeg je de witte wijnazijn toe.
Proef even, mocht je het te zoet of te zuur vinden, dan kun je eventueel nog wat honing of een beetje wijnazijn toevoegen.
Serveer de Chicken Tonight bij de rijst en eventueel met extra schrijfjes/blokjes ananas. Eet smakelijk!
Ken jij de potten van Chicken Tonight? En eet/at je het vaak?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 31 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
Comments (24)
Deze sla ik liever over. Ik ben niet zo gek op paprika ookal kun je die in de meeste gerechten wel weglaten, maar hoort het bij dit recept echt en ik ben niet zo gek op warme ananas.
Wij aten wel eens chicken tonight maar nu ga ik het zeker voortaan op deze manier maken!
Dank je wel!!
Liefs..
Wat een herinneringen: chicken tonight. Geen idee eigenlijk of ze dat bij ons nog in de winkel verkopen.
Ik weet wel dat we ooit als cadeau voor mijn neef een Chicken Tonight pakket hadden samengesteld met alle smaakjes, omdat dat zowat het enige was dat hij at als hij op kamers zat.
Jij bent echt heel goed bezig. 🙂
Vind de potjes super ranzig, maar dit recept spreekt me wel aan. Ga het een tweede kans geven
[…] #32 Chicken tonight Hawai […]
Lijkt me heerlijk deze chicken tonight! Gauw een keer maken 😉
Heb misschien nog een leuk pakje om zonder pakje te maken namelijk Honig basis voor kapucijners… ik vind die af en toe ook lekker maar beter zonder pakje 😉 hihi
[…] #32 Chicken tonight Hawai […]
[…] #32 Chicken tonight Hawai […]
Gebruik hierbij een klein of groot blikje tomatenpuree.
Hij ziet er erg lekker uit!
Klein blikje is voldoende!
Wanneer je verse ananas gebruikt heb je er geen sap bij. Wat zou jij dan gebruiken? Zonder wordt het wat droog.
Klopt, dan mis je wat vocht. Je kunt wat kokend water aan de saus toevoegen met een kneepje honing.
[…] #32 Chicken tonight Hawai […]
[…] #32 Chicken tonight Hawai […]
Hmmmm klinkt lekker! Wij vinden alleen de chicken tonight variant tomaten room pikant lekker. Ben benieuwd of je daar ook een leuk recept van kunt maken!
[…] #32 Chicken tonight Hawai […]
[…] #32 Chicken tonight Hawai […]
Gisteren de chicken tonight Hawaii gemaakt. Ik vond het lekker alleen de cayennepeper was to much! Dus daar doe ik volgende x of minder van of laat hem zelfs helemaal er uit.
Dank je wel voor je reactie! Wij zijn pittig eten gewend, dus misschien vandaar! Inderdaad de volgende keer heel voorzichtig zijn. Je kunt hem ook prima weglaten!
Heerlijk! Deze gaan we vaker maken. Alleen de groene paprika wordt vervangen door een andere kleur (hou ik de hele avond een gekke bijsmaak aan over 😬)
Haha top dank je wel! Groene paprika is inderdaad wat bitter. Gewoon de kleur kiezen die je het lekkerst vindt!
Ik gebruik witte wijn azijn eigenlijk nooit en een hele fles van 500 ml vind ik nogal veel om voor een maaltijd..
Is het mogelijk de witte wijn azijn weg te laten of te vervangen door iets anders, en zo ja, wat dan?
Alvast dank voor je reactie!
Hi! Je kunt het prima weg laten hoor! Eventueel vervangen door een beetje azijn.