recept

Gerechten zonder pakjes en zakjes #319. Kip-meloensalade (Johma)

Nog een paar dagen en de barbecue kan weer aan! Naast lekkere dingen op de barbecue vind ik stokbroodjes met smeersels ook altijd een feest. Of toastjes met iets lekkers er op in de avond. Deze kip-meloensalade van Johma maak je gewoon lekker zonder Johma. Scheelt weer een hoop onnodige toevoegingen en het is ook nog eens veel lekkerder. En…net zo makkelijk en snel als een kuipje openen!

Wat heb je nodig voor 175 gram (1 bakje)?

 • 100 gram reepjes gerookte kipfilet
 • 2 eetlepels magere kwark
 • 2 eetlepels mayonaisse (zelfgemaakt of eventueel natriumarm/op yogurtbasis)
 • 1/8 galiameloen, in kleine blokjes
 • 1 theelepel uipoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel honing
 • 1 theelepel bieslook
 • Peper, eventueel zout

Wat ga je doen?

Meng alles door elkaar en breng eventueel verder op smaak met peper/zout. Je kunt de salade 24 uur bewaren in de koeling. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 300 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Yeah! You are the Best! Thanks very much!

  Beantwoorden

Write a comment